Izvor: Blic, 05.Okt.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: Činimo sve da Skupština ne bude u blokadi

Predsednica Skupštine Srbije izjavila je danas da će pred početak sednice parlamenta zakazane za utorak održati konsulatcije sa predstavnicima političkih partija kako bi se obezbedio nesmetan rad parlamenta.

"Neposredno pred sednicu zakazala sam susret sa predstavnicima poslaničkih grupa. Čine se napori na najrazličitije načine da Skupština ne bude u blokadi i da radimo po dnevnom redu, rekla je Đukić-Dejanović agenciji Beta.

Ona je rekla da očekuje i pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << medija, odnosno da mediji prenesu apele građana.

"Očekujem da prenesete apele građana koji pitaju zašta smo mi glasali i koga smo to birali. Da li hoćemo političku tribinu ili donošenje zakona koji će obezbediti kvalitetniji život građana", rekla je predsednica parlamenta.

Za utorak u 10.00 zakazano je glasanje o predloziam za razrešenje i imenovanja koji su rzmatrani na vanrednom zasedanju a za 11.00 prva sednica redovnog zasedanja. Za dnevni red je predloženo 13 zakona, među kojima su antikorupcijski zakoni, kao i zakoni čije je usvajanje uslov za ukidanje EU viza za državljane Srbije. Na dnevnom redu bi trebalo da budu i dva opoziciona predloga rezolucije o Kosovu, kao i izmene i dopune Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.