Izvor: B92, 09.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Stav Burzana nije i stav Vlade CG

Podgorica -- Vlada Crne Gore nije zauzela stav o bilateralnom sporazumu sa SAD o neizručivanju američkih gradjana Međunarodnom Krivičnom sudu, saopštio je u sredu crnogorski premijer Milo Đukanović, izveštava dopisnik RTB B92 Srđan Janković. Stav crnogorskog šefa diplomatije Dragiše Burzana je značajan, ali Vlada nije zauzimala stav povodom tom pitanja, jer smo očekivali da kroz formalne i neformalne kontakte sa Vladom Srbije pokušamo da usaglasimo zajednički stav, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đukanović. "Nama svakako sleduje da sa Vladom Srbije obavimo taj razgovor i da ili kosntatujemo da možemo usaglasiti stav, ili da konstatujemo neuspjeh u tome".

Crna Gora je svesna da pripada Evropi i da ima potrebu da ustanovi evropske standarde, a isto tako ima svest o tome da je Amerika značajan partner, koji je Crnoj Gori pomogao kada joj je bilo najteže. Izjava ministra Burzana predstavlja izraz razumevanja za argumente koje SAD iznose na ovu temu, rekao je Đukanović uz ocenu da njemu ti argumenti izgledaju veoma uverljivo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.