Đukanović: Odnosi sa Srbijom nikad lošiji

Izvor: Blic, Beta, 02.Feb.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Odnosi sa Srbijom nikad lošiji

Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je juče da su odnosi Crne Gore i Srbije na „nedopustivo niskom nivou" i da Beograd do sada „nije izrazio spremnost" da prihvati novog crnogorskog ambasadora.

„Sve dok Srbija ne kaže da je ambasador Crne Gore dobrodošao, ovde neće biti pokrenuta procedura za njegovo imenovanje", kazao je Đukanović agenciji Beta.

On je rekao da su priznanje Kosova od strane Vlade Crne Gore i, kako je ocenio, „izgnanstvo" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << crnogorskog ambasadora iz Beograda, pogoršali odnose dve države koji su otoplili posle odlaske vlade srpskog premijera Vojislava Koštunice.

Premijer je poručio da Podgorica želi dobre odnose sa Beogradom, ali da ne želi da Crna Gora moli Srbiju da prihvati njihovog ambasadora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.