Đorđević: Srbija će čuvati prijateljstvo s Francuskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Srbija će čuvati prijateljstvo s Francuskom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je prilikom posete Marseju, gde je kao izaslanik predsednika Aleksandra Vučića, prisustvovao obeležavanju 85. godina od ubistva kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, s državnom sekretarkom Ministarstva vojske Francuske Republike Žanvijev Dariusek.

Đorđević je istakao je da mu je drago što je imao priliku da sa državnom sekretarkom prisustvuje događaju koji je od velike važnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za obe zemlje, a kako je rekao, veruje da će podrška Francuske Srbiji i u budućnosti biti velika, i na nivou odnosa koje su naše dve zemlje imale u Prvom i Drugom svetskom ratu, kada su se zajedno na istoj strani borile za slobodu.

"Srbija će nastaviti da čuva, neguje i dodatno unapređuje prijateljstvo sa Francuskom, kako bi ukazala zahvalnost na ukazanoj pomoći tokom Prvog svetskog rata. Takođe, cilj resornog ministarstva jeste da sačuva uspomene na sve one koji su se borili za našu lepšu budućnost, te će u još više pažnje posvetiti zaštiti ratnih memorijala i spomenika", rekao je Đorđević.

On je istakao da su odnosi Francuske i Srbije danas na visokom nivou pre svega zahvaljujući njenim predsednicima Aleksandru Vučiću i Emanuelu Makronu, saopštilo je ministarstvo.

Kako je naveo, i nedavna poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji je još jedna potvrda da su Srbija i Francuska na pravom putu da dostignu još viši nivo saradnje u mnogim oblastima, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo.

Državna sekretarka Ministarstva vojske Francuske Žanvijev Dariusek istakla je da će Francuska uvek pružati podršku našoj zemlji i dodala da će se lično zalagati da se svi događaji, koji su bitni za obe strane i koji potvrđuju prijateljstvo Francuske i Srbije, uvek obeležavaju na najvišem mogućem nivou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević: Srbija će čuvati prijateljstvo s Francuskom

Izvor: Blic, 10.Okt.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đoređvić razgovarao je prilikom posete Marseju, gde je kao izaslanik predsednika Aleksandra Vučića, prisustvovao obeležavanju 85. godina od ubistva kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, s državnom sekretarkom Ministarstva...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.