Đorđević: Pomoć za manastir Sveta Petka u Paraćinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Pomoć za manastir Sveta Petka u Paraćinu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je manastir Sveta Petka u mestu Izvor, kod Paraćina, u okviru kojeg postoji ustanova gde je smešteno 88 korisnika sa mentalnim smetnjama u razvoju.

On je razgovarao sa medicinskim sestrama i monahinjama o načinima na koje Ministarstvo može da im pomogne, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Đorđević rekao je da ovaj manastir predstavlja pravi primer brige o korisnicima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali da Ministarstvo želi, u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti da im pomogne i time unapredi rad ovih medicinskih sestara i monahinja, a samim tim i uslove života korisnika.

"Pored materijalne pomoći koje ćemo pružiti, dogovorili smo se da u narednom periodu ovde izgradimo jedan objekat gde bi mogao da se odlaže višak odeće, a razgovarali smo i o rešavanju nekih od njihovih tekućih problema, kao što su nabavka ogreva i slično", rekao je Đorđević i istakao da veruje da ovakvih poteškoća u radu više neće biti.

Manastir Sveta Petka je jedini u Srbiji koji ima ustanovu za korisnike sa mentalnim smetnjama u razvoju i po tome je prepoznatljiv među manastirima Srpske pravoslavne crkve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đorđević: Fleksibilno radno vreme za sve državne organe

Izvor: Blic, 03.Nov.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da će njegovo ministarstvo predložiti svim državnim organima uvođenje fleksibilnog radnog vremena.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.