Izvor: B92, 17.Feb.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đinđić najavio poboljšanje saradnje sa Tribunalom

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Đinđić u ponedeljak je u razgovoru sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Karlom del Ponte naglasio spremnost vlasti u Beogradu da "poboljša saradnju sa Tribunalom kako bi se otklonile prepreke za što brže uključenje Srbije i Crne Gore u evropsku zajednicu". Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Karla del Ponte je "i tokom ove posete izrazila nezadovoljstvo saradnjom naše zemlje sa ovom institucijom".

"Analizirajući dosadašnju saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao najveće nedostatke glavni tužilac je navela činjenicu da svi glavnooptuženi još uvek nisu predati i ukazala na nedovoljnu dostupnost arhivama", navodi se u saopštenju. Premijer Srbije je ponovio da Tribunal ne može da očekuje uvid u svu dokumentaciju budući da su mnoge arhive uništene tokom bombardovanja. Đinđić je istakao da vlasti u Beogradu sarađuju u skladu sa svojim mogućnostima i raspoloživim sredstvima i izrazio uverenje da će izmena postojećeg zakona doprineti boljoj saradnji, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.