Đilas najavio ponovnu kandidaturu

Izvor: B92, 03.Jul.2011, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas najavio ponovnu kandidaturu

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je danas da će se ponovo kandidovati za tu funkciju. On je od Gradskog odbora DS tražio podršku za kandidaturu.

On je na Izbornoj skupštini Beogradskog odbora DS, rekao da je Beograd u poslednje tri godine, zbog hrabrosti svih stranaka u gradskoj vlasti, dobio novo lice.

"Uspeli smo da napravimo novo lice Beograda, a prvanstveno zahvaljujući hrabrosti svih koalicionih partnera u Beogradu da naprave međusobni dogovor", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je Đilas.

"Danas svi zajedno možemo sa ponosom da kažemo da smo uradili velike stvari i da Beograd funkcioniše uspešno. Pre tri godine nije bilo lako doneti odluku o formiranju gradske vlasti i našim koalicinim partnerima čestitam na hrabrosti, jer su tada stavili na stranu politička razmimoilaženja", rekao je Đilas, koji je i zamenik predsednika DS.

On je među najvažnije stvari koje su urađene u glavnom gradu Srbije ubrojao izgradnju škola, puteva, mostova i obdaništa, navodeći da je najviše ponosan na to što se u Beogradu sada rađa mnogo više beba nego prethodnih godina i što je romskoj deci omogućana šansa za normalan i bolji život.

Đilas je dodao da je ponosan i na to što je u Beogradu nametnut "princip novih ljudi", odnosno što partijska knjižica nije bila uslov za sve.

Od novog rukovodstva beogradskih demokrata Đilas očekuje da u narednom periodu rade na uključivanju u politički život onih ljudi koji to sada nisu činili i koji su bili skloni kritici.

"Moramo da uradimo sve što možemo da te ljude, koji sede kod kuće i kritikuju, uključimo u politički život. Moramo da im damo šansu i mogućnost da nešto urade", rekao je Đilas.

On je naveo da je sjajno što beogradske demokrate danas biraju nove ljude i rukovodstvo, ali i da je malo tužan što napušta mesto prvog čoveka beogradskog DS-a, jer je to najveće priznanje i čast.

Beogradski odbor DS-a danas bira novog predsednika, a jedini kandidat za to mesto je Aleksandar Šapić.

Na Skupštini će biti izabran i potpredsednik i 10 članova stalnog sastava gradskog odbora.

Đilas je napomenuo da je kandidate za novo rukovodstvo kvalifikovao isključivo njihov rad.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Želim još jedan mandat gradonačelnika

Izvor: Blic, 03.Jul.2011

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je danas da će se ponovo kandidovati za tu funkciju i od Demokratske stranke, čiji je potpredsednik, zatražio podršku za kandidaturu. ..Đilas je na izbornoj skupštini Gradskog odbora DS rekao da je Beograd spreman da bude lider u decentralizaciji i...

Nastavak na Blic...

Đilas najavio ponovnu kandidaturu za gradonačelnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2011

BEOGRAD -..Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je danas da će se kandidovati za tu funkciju na narednim lokalnim izborima u Beogradu i da od novog rukovodstva beogradskog odbora demokrata očekuje da ga u tome podrži...Đilas je na Izbornoj skupštini Beogradskog odbora DS, predstavljajući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

ĐILAS: KANDIDOVAĆU SE PONOVO ZA GRADONAČELNIKA

Izvor: Kurir, 03.Jul.2011

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je danas da će se ponovo kandidovati za tu funkciju i od Demokratske stranke (DS), čiji je potpredsednik, zatražio podršku za kandidaturu...Đilas je na izbornoj skupštini Gradskog odbora DS rekao da je Beograd spreman da bude lider u decentralizaciji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.