Đilas kandidat za gradonačelnika Beograda?

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2017, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas kandidat za gradonačelnika Beograda?

Dragan Đilas, nekadašnji gradonačelnik Beograda i bivši lider Demokratske stranke mogao bi da se vrati u politiku pred sledeće izbore za vlast u prestonici.

Pretpostavlja se da bi osnovao novu političku organizaciju u čijem bi fokusu bila ekonomija.

Prema pisanju "Večernjih novosti", Đilas još nije doneo definitivnu odluku o osnivanju novog pokreta ili partije, ali je gotovo izvesno da, ako prelomi da zaplovi političkim vodama, to sigurno neće učiniti vraćanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u svoju nekadašnju stranku DS ili priključivanjem drugoj političkoj opciji. Nije isključeno da bi jezgro Đilasovog političkog projekta mogao da čini i značajan broj demokrata.

"Trenutno ne razmišljam o tome da li ću se kandidovati za gradonačelnika Beograda. Kad izbori budu raspisani, sešću, razmisliti i odlučiti. Ako se vratim u politiku, baviću se ekonomijom", poručio je juče Đilas.

Ako se odluči za politički povratak, Đilas će se sigurno osloniti na Mlađena Đorđevića, s kojim godinama blisko sarađuje. Đorđević je bio zamenik direktora Narodne kancelarije predsednika Republike od 2004. do 2007., u vreme kada je Đilas bio direktor. U budućoj Đilasovoj organizaciji mnogi već vide i Borka Stefanovića. Njih dvojica su bili bliski saradnici u DS-u, a kasnije se spekulisalo o tome da je Đilas Stefanoviću pomagao prilikom osnivanja "Levice Srbije".

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.