Đelić: Odgovori na Upitnik rendgenski snimak države

Izvor: Glas javnosti, 22.Jan.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Odgovori na Upitnik rendgenski snimak države

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je danas da odgovori Srbije na Upitnik koji joj je uputila Evropska komisija (EK) predstavljaju "rendgenski snimak države", i da će Vlada Srbije iduće sedmice utvrditi konačne odgovore, koji će 31. januara biti predati EK.

Predstavljajući odgovore članovima Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Đelić je kazao da je Srbija za samo sest sedmica uspela da završi ogroman posao koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << druge zemlje radile nekoliko meseci i da su na tome bili angažovani resursi celokupne administracije, eksperti, građani...

Upitnik, koji sadrži 2.483 pitanja, razvrstana u šest aneksa i 33 poglavlja, specijalni predstavnik EU za proširenje Štefan File predstavnicima Vlade Srbije uručio je 24. novembra u Beogradu.

Vlada Srbije je odgovore pripremila polovinom januara, a iduće sedmice će utvrditi konačne odgovore koji će biti predati na srpskom i engleskom jeziku. Po oceni Đelića, Srbiji predstoji aktivna prva polovina godine kada je reč o evrointegracijama.

Direktorka Vladine kancelarija za evropske integracije Milica Delević rekla je da odgovori Srbije predstavljaju tačan i svobuhvatan pregled situacije u Srbiji.

Ona je naglasila da će krajem februara u Srbiju doći ekspertske misije koje će uputiti dodatna pitanja za koje se državni organi sada spremaju.

Delević je kazala da će ta pitanja biti iz oblasti koje se tiču reforme pravosuđa, kao i preporuka koju je Srbija dobila vezano za tu oblast.

"Usvajamo preporuke iz Akcionog plana, da bi se činjenično stanje promenilo kako bi Srbija u ovoj godini uspela da dobije ststus kandidata za članstvo u EU", istakla je Delević.

Bojim se da mi nemamo tog strucnjaka koji ce da odstrani sve karcinome koji su otkriveni putem rengenskog snimka.

Tako je. Ogolimo se pred Evropskom Unijom da bi znala kako najlakse da manipulise nama.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.