Đelić: Odgovore spremili još u maju

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Odgovore spremili još u maju

Beograd -- Srbija već ima pripremljene odgovore na većinu pitanja iz upitnika koji će joj Evropska komisija proslediti do kraja novembra, kaže Božidar Đelić.

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić je, gostujući u Vestima TV B92, rekao da će upitnik sadržati od 4.000 do 5.000 pitanja.

Prema njegovim rečimam, Srbija je na veći broj tih pitanja odgovore pripremila još u maju.

Pitanja će se odnositi na stanje u poljoprivredi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravosuđu, inkluziju osetljivih grupa, odnosno obuhvatiće sveukupnu sliku funkcionisanja srpskog društva, dodao je on.

Đelić je ponovio da će Srbija na pitanja iz upitnika odgovoriti u prvom kvartalu naredne godine, da će potom uslediti dodatna pitanja i misije Komisije, a da tokom leta očekuje mišljenje Evropske komisije.

Cilj Srbije, kako je istakao, jeste da odmah po dobijanju statusa kandidata za člana EU budu otvoreni i pregovori o samom ulasku u Uniju.

"Ne želimo da budemo kao Makedonija koja je status kandidata za člana EU dobila pre pet godina", rekao je Đelić, koji je, na pitanje koji će odgovor Srbije biti o granicama, naveo da će odgovor biti u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244.

Možete pogledati gostovanje Božidara Đelića na TV B92:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.