Đelić: Objektivan izveštaj Evropske komisije o Srbiji

Izvor: Studio B, 10.Nov.2010, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Objektivan izveštaj Evropske komisije o Srbiji

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izjavio da je izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evropskim reformama- objektivan i realan.

"Na bazi činjenica se prepoznaju greške ukoliko postoje. Juče u Briselu je publikovano dobronamerno i objektivno štivo i biće objavljeno na sajtu Vlade. Moramo priznati i ispraviti greške ukoliko ih ima u svim domenima, pa i u pravosuđu", kazao je Đelić gostujući jutros na Radioteleviziji Srbije.

Evropska komisija juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je objavila godišnji izveštaj u kom se navodi da je u Srbiji ostvaren napredak u političkoj demokratizaciji, uz izvestan oporavak privrede i rast domaćeg bruto proizvoda, ali se traže i bitna poboljšanja u reformi pravosuđa i suzbijanju korupcije.

Đelić je kazao da se kritike Evropske komisije i u odnosu na nove članice EU takođe vezane za pravosuđe, jer bez dobrog pravosuđa nema demokratije.

Prema njegovim rečima u Srbiji će do kraja godine biti izabran novi sastav Visokog saveta sudstva, koji će razmatrati sve pojedinačne tužbe u vezi sa reformom pravosuđa i razmatrati i ispravljati propuste.

On je kazao i da će Srbija sledeće godine dobiti mišljenje Evropke komisije o dobijanju statusa kandidata.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izveštaj - realna slika Srbije

Izvor: RTS, 10.Nov.2010

Izveštaj Evropske komisije o napretku u evrointegracijama daje impuls da se radi na poboljšavanju situacije u Srbiji, rekao premijer Cvetković. Potpredsednik Vlade Božidar Đelić rekao, u Dnevniku RTS-a, da izveštaj predstavlja objektivno štivo koje dosta realno prikazuje sliku Srbije...Izveštaj...

Nastavak na RTS...

Đelić: Trčimo novu trku

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2010, 02:15

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izjavio je da preporuke Evropske komisije (EK) koje se odnose na Srbiju moraju biti ispunjene do polovine 2011...Đelić, potpredsednik za evropske integracije je za beogradske "Novosti" kazao kako će 24. novembra, kada bude primao upitnik EK koji će u Beograd doneti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.