Đelić: Nismo mi birali Tačija

Izvor: S media, 17.Dec.2010, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Nismo mi birali Tačija

Srbija će u predstojećem dijalogu Beograda i Prištine razgovarati sa predstavnicima koje su izabrali kosovski Albanci, izjavio je za S media portal potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

- Mi nemamo drugog izbora nego da razgovaramo sa predstavnicima koje su izabrali kosovski Albanci. Izveštaj Dika Martija o trgovini organima je promišljena politika Srbije, koja ide ka Evropi, ali na miran i dostojanstven način brani svoje pravo na Kosovo i Metohiju. To je politika koja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << omogućava da se u međunarodnoj zajednici pojave izveštaji poput izveštaja gospodina Martija, izjavio je Đelić.

On je dodao da je produženje pritvora za Ramuša Haradinaja takođe dobra okolnost za Beograd.

- To sve pokazuje da će se predstojeći dijalog Beograda i Prištine, koji je i doveo do ostavka predsednika Kosova, odvijati pod neuporedivo boljim okolnostima za Beograd, nego što je to bio slučaj sa razgovorima, ne pregovorima, koje je pre neko vreme vodila Evropa, ocenio je Đelić.

Ljajić u ponedeljak u Strazburu o izveštaju Martija

Povodom najave rekonstrukcije Vlade, Đelić je izjavio da će se ona i desiti, u prva tri meseca naredne godine.

- Najpozvaniji da pričaju o rekonstrukciji nisu ministri, nego predsednici partija koje su u vladajućoj koaliciji. Vidimo da su se svi odredili za rekonstrukciju. Ona ne treba da se fokusira samo na određene uštede, već i da bude i u skladu sa strateškim pravcima naše zemlje koje će sutra na izbornoj skupštini Demokratske stranke predstaviti Boris Tadić. Za nove zadatke mislim da bi trebalo da se pojavi nekoliko novih lica, i da bi zato trebalo ići i na kadrovska osveženja, izjavio je Đelić za S media portal.

Dušan Mlađenović

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.