Izvor: Blic, 08.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: EU odobrila 100 miliona evra pomoći Srbiji

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da je Evropska komisija odlučila da Srbiji dodeli pomoć za budžet od 100 miliona evra.

"Prva tranša te pomoći pristići će u trećem tromesečju ove godine, a očekuje se da druga tranša stigne u prvoj polovini 2010. godine", kazao je on novinarima na sastanku Centralnog komiteta Međunarodnog udruženja poljoprivrednih banaka u Hotelu Hajat.

Đelić je kazao da je jutros dobio pismo od evropskog komesara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za proširenje Olija Rena u kojem ga obaveštava o dodeli te bespovratne pomoći Srbiji i dodao da očekujemo da svi uslovi budu poznati u julu.

Potpredsednik Vlade Srbije je precizirao da se radi o bespovratnoj budžetskoj pomoći koja je deo paketa od milijardu evra pretpristupne pomoći EU za Srbiju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.