Djelić:Dogovor unutar holandske koalicije pozitivan pomak

Izvor: S media, 14.Nov.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djelić:Dogovor unutar holandske koalicije pozitivan pomak

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić izjavio je danas da postoje neki povoljni signali iz Holandije da bi ta zemlja mogla da pristane na primenu trgovinskog sporazuma EU sa Srbijom, ali i da moramo "biti oprezni" i sačekati izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca.

Djelić je rekao da je Donji dom holandskog parlamenta dao mogućnost ministru spoljnih poslova Maksimu Ferhagenu da na bazi predstojećeg izveštaja Bramerca proceni da li je saradnja Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa Haškim tribunalom na takvom nivou da bi Holandija mogla da se priključi evropskom konsenzusu oko primene Prelaznog trgovinskog sporazuma.

Ističući da je novi dogovor unutar holandske koalicije pozitivan pomak za Srbiju, Djelić je napomenuo da bi ipak "morali biti oprezni".

"Moramo biti oprezni, moramo da sačekamo izveštaj Bramerca, ali sigurno je da je novi dogovor unutar holandske koalicije pozitivan pomak za našu zemlju. Ali, sačekajmo da vidimo izveštaj Bramerca da bi dalje to razmatrali", rekao je Djelić.

Djelić je naveo da je ta činjenica razmotrena sinoć na seminaru posvećenom evropskoj budućnosti Srbije kojem su prisustvovali direktor za zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Pjer Mirel i zvaničnik zadužen za pitanja zapadnog Balkana u francuskom Ministarstvu inostranih poslova Tjeri Gišu.

Svi učesnici su se, prema Djelićevim rečima, složili da je napredak načinjen poslednjih godinu dana u Srbiji veoma značajan.

Djelić je podsetio da je američki potpredsednik Džozef Bajden tokom posete Beogradu rekao da Amerika smatra da Srbija saradjuje sa Haškim tribunalom i da je to sada zvanična pozicija SAD.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.