Dešavanja u Novom Pazaru se neće preliti na Crnu Goru

Izvor: S media, 21.Sep.2010, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dešavanja u Novom Pazaru se neće preliti na Crnu Goru

Potpredsednik delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa zemljama Jugoistočne Evrope Jelko Kacin smatra da se dešavanja u Novom Pazaru i Sandžaku neće preliti i na Crnu Goru, ocjenjujući da je situacija u Crnoj Gori u vezi statusa i manjinskih prava Bošnjaka bitno drugačija od one u Srbiji u kojoj je ta manjina, kako kaže, diskriminisana.

"Pitanje Crne Gore je potpuno drugačije. Vidim da su u Crnoj Gori Bošnjaci sastavni dio političkog života i da preuzimaju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i najviše funkcije i u Vladi i u parlamentu", rekao je Kacin u intervjuu za crnogorski portal "Analitika".

Kacin smatra i da povlačenje premijera Mila Djukanovića iz političkog života Crne Gore neće uticati na evroatlantske integracije države.

"Mislim da je Crna Gora dovoljno zrela da ne zavisi samo od jednog čovjeka i da je zakoračila na evropski put dovoljno odlučno da može nastaviti uspešno i dovoljno brzo, čak i ako dodje do promene na čelu Vlade kao i na čelu vladajuće partije", kazao je Kacin.

Kacin, koji je imenovan za potpredsednika Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, zajedničkog tela crnogorske Skupštine i Evropskog parlamenta, kaže da je usvajanje izbornog zakonodavstva izazov za crnogorsku opoziciju, ocjenjujući da od usvajanja tog zakona zavisi i brzina puta Crne Gore ka Evropskoj uniji.

Mislim da je zajednička Rezolucija Srbije i država članica Evropske unije, koja je usvojena u Ujedinjenim nacijama, prava poruka i izazov i za opoziciju u Crnoj Gori koja mora odlučiti o tome da li će Crna Gora povećavati prednost pred Srbijom u evropskim integracijama ili će usporiti proces svog približavanja i čekati Srbiju na putu ka EU, rekao je Kacin odgovarajući na pitanje da li će usvajanje izbornog zakonodavstva biti tretirano na zajedničkom sastanku delegacija evropskog i crnogorskog parlamenta u Briselu krajem septembra.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.