Izvor: Blic, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate traže ostavku Bojana Kostreša

Demokrate traže ostavku Bojana Kostreša

Demokratska stranka najavila je da će zatražiti ostavku predsednika Skupštine Vojvodine Bojana Kostreša (LSV) zbog pozivanja na bojkot referenduma o novom ustavu.

Kostreš je juče, na konferenciji za novinare u Skupštini Vojvodine, pozvao na bojkot ustavnog referenduma, tvrdeći da je to 'jedini način da se odbrane interesi građana Vojvodine'.

Koordinator vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine Dragoslav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Petrović (DS) pozvao je Kostreša da podnese ostavku na funkciju u parlamentu 'koju je zloupotrebio iznošenjem stavova koji nisu dominirajući u Skupštini Vojvodine'. Najavljena je i mogućnost prekomponovanja vladajuće koalicije, koju čine DS, LSV, SVM i PSS.

Kostreš je rekao da 'kao predsednik Skupštine Vojvodine ima pravo da iznese svoj stav' i istakao da 'ostavlja koaliciji da odluči o njegovoj smeni'.

- Kostreš ne može više da obavlja tu funkciju jer ne uživa poverenje vladajuće koalicije. Mora doći do korekcija u vladajućoj koaliciji- rekao je Petrović.

M. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.