Izvor: B92, 05.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demaći: Za ubistvo kriv UNMIK, jer ne dozvoljava širenje lokalne policje

Bujanovac -- Istaknuti intelektualac sa Kosova Adem Demaći okrivio je u četvrtak međunarodnu policiju, koja ima svu vlast u Pokrajini, da nema motiva da osigura bezbednost na Kosovu, niti razgranatu mrežu domaćih saradnika koja bi mogla da sprečava zločine. "Činjenica da međunarodna policija koja se nalazi na Kosovu nema razgranatu mrežu saradnika jeste jedan od glavnih razloga zašto se dešavaju zločini na Kosovu", rekao je Demaći u Bujanovcu, povodom jučerašnjeg ubistva tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << člana srpske porodice Stolić u Obiliću.

On je rekao i da se na Kosovu uvek dešavaju takvi skandali kada treba da dođe neko sa strane, kao i da to ne služi na čast. Međunarodna policija na Kosovu nije ni sastavljena niti organizovana kako treba, rekao je on. "Ona ima svu vlast, ali nema motiva od strane policajaca da bdiju celu noć i da budu zainteresovani da čuvaju. Oni dođu šest meseci, uzmu neke pare i odu. Onda dođu drugi šest meseci, taman se upoznaju sa situacijom pa moraju da idu. U prvom redu, krivim naše prijatelje koji ne omogućavaju, ne daju ovlašćenja našoj policiji na Kosovu, koja bi jedina mogla da stvori mrežu koja je neophodna da bi predupredila kriminal i zločin i da bi otkrila zločin. Bez te mreže, bez tih saradnika građana nema na svetu policije koja može da sprečava i otkrije kriminal". Demaći je rekao i da su mediji "reagovali vrlo oštro", ali i da nije dovoljno samo osuditi zločin, već treba pronaći mehanizam koji će zločine sprečavati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.