Delili, ne delili, kajanje nam ne gine

Izvor: Glas javnosti, 01.Okt.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delili, ne delili, kajanje nam ne gine

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić je prelomio - može i podela Kosmeta. Da li je na Javnom servisu greškom najavio promenu politike u borbi za Pokrajinu ili se u potpunosti vraća staroj ideji biće, valjda, jasnije uskoro, tek potom se malo ogradio, navodeći da to sada nije opcija.

- Spreman sam da razmišljam i o toj opciji ako iscrpimo sve prethodne, a ima ih dosta, jer još ima prostora rešenju u okviru suštinske autonomije. U procesu rešavanja statusa Kosmeta sve inicijative >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su legitimne, sve je bolje od situacije u kojoj jedna strana gubi sve - rekao je Tadić.

Prvi je ideju podele, još pre nekoliko decenija, izložio književnik i prvi predsednik SRJ Dobrica Ćosić, a 2004. je i napisao knjigu „Kosovo“.

- Bolno sam svestan tragedijskog oblika i čina kada baš u Kruševcu neko rodoljubljem motivisan kao ja, danas izgovara: podelimo Kosovo, oslobađajmo se Kosova. Da bismo opstali primorani smo da se odričemo delova da bismo spasli svoju nacionalnu glavninu. A Kosovo je danas za Srbiju i srpski narod takvo sudbinsko iskušenje - naglasio je Ćosić na promociji knjige.

Potom je novembra 2005. tadašnji potpredsednik DS-a Slobodan Gavrilović rekao da je Zoran Đinđić, između ostalog ubijen, i zato što je u važnim međunarodnim centrima govorio da se pitanje Albanaca na Kosovu i Srba u RS ne može posmatrati odvojeno, te da isti principi moraju da važe za sve u regionu. Na to se nadovezao ekspotpredsednik vlade Miodrag Isakov tvrdnjom da je Đinđić neposredno pre atentata pripremao podelu Kosova.

A među onima koji su navijali za podelu Kosmeta, pa čak i skrojili te linije bio je Nebojša Čović, svojevremeno šef Koordinacionog centra za Kosmet, koji juče nije imao komentar na tu temu.

Podela Pokrajine, po etničkom principu, jedno je od rešenja, ustvrdila je juče Stojanka Petković, poslanik G17 sa Kosmeta.

- Moguće je da tamo gde većinski žive Srbi bude vlast Srbije, a da tamo gde su većina Albanci bude albanska vlast - rekla je i dodala da je projekat multietničkog Kosova definitivno propao i da je da Srbi ne mogu da žive sa Albancima“.

Međutim, Tadićev stav je uglavnom dočekan na nož širom Srbije, pa je i njegov koalicioni partner iz SPS-a Dušan Bajatović naveo da podela nije opcija i da to neće ni biti razmatrano bude li nastavljena diplomatska borba Srbije i bude li jedinstva u državi.

- Ako nastavimo na međunarodnom planu kako smo počeli i postignemo jedinstvo u Srbiji, o podeli Kosmeta nećemo imati potrebe da razmatramo, jer će Srbija doći na svoje, a Pokrajina biti autonomija u Srbiji - kazao je on.

Radikal Dragan Todorović ocenio da to govori o „pravim namerama DS-a i Tadića da pristanu na zahteve SAD i EU i da Kosmet dobije potpunu nezavisnost“.

- Od Tadića se moglo svašta očekivati, i podela, pa i gore od toga - izjavio je vladika raško-prizrenski Artemije.

On je „protiv bilo kakve podele, jer bi to značilo „poklanjanje dela teritorije“.

- To je protiv Ustava, naše kulture, istorije i tradicije. Bolje da nam protivpravno uzmu celo Kosovo nego da ga delimo. U prvom slučaju borili bismo se za njega i imali mogućnost da ga vratimo, a ako ga podelimo, dali smo deo svoje zemlje zauvek i to je najgori ishod - zaključio je vladika.

Bivši ministar za Kosmet Slobodan Samardžić smatra da je pominjanje teze o podeli Kosova sada izmišljena tema za bacanje prašine u oči javnosti.

- Država sada mora, pre svega, da se bavi gorućim pitanjima - nelegalnom instalacijom Euleksa, sprečavanjem Ahtisarijevog plana, institucijama na Kosmetu jer se ne može boriti za deo ili pola Kosova, a da prvo ne uspostavi vlast tamo - kazao nam je Samardžić.

Moguće je, tvrdi, da je teza o podeli namerno pomenuta, „u trenutku kada je i premijer Cvetković rekao da želimo instaliranje Euleksa“.

- Kao borite se za deo Kosova, a sečete granu na kojoj sedite, onda tako možete da tražite i pola Nemačke - naglasio je.

UZMI DVORIŠTE, KAD OTIMAJU KUĆU

Za analitičara Milana Nikolića mogućnost podele je sasvim pragmatična.

- Ako vidite da vam neko otima kuću, potrudićete se da zadržite bar dvorište-smatra Nikolić i dodaje da bi podela mogla i da se izvede mirnim preseljenjem stanovništva, što ne bi bilo prvi put u svetskoj istoriji: Indija i Pakistan su to rešili svugde osim u Kašmiru.

Primena tog modela na jugu Srbije, tvrdi Nikolić, bila bi teško izvodljiva, pa je „najrealnije da Srbiji ostane albanska manjina na jugu, a Kosovu, posle eventualne podele, srpska manjina, većinom na severu“.

DELI SE I SRBIJA

- Ta ideja nije mogla da proistekne iz ozbiljne politike, niti je utemeljena u Ustavu i skupštinskim odlukama. Ako bi se delilo Kosovo, zašto se ne bi delila i Srbija. A oni koji misle da bi se problem rešio tako što ćemo podeliti Kosovo, treba da znaju da dve trećine Srba živi u onom delu koji po tom konceptu ne bi mogao da pripadne Srbiji - istakao je Čedomir Jovanović iz LDP-a.

NI DA ČUJU

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju rekao je da je „Kosovo nezavisna i međunarodno priznata država“, te je „sve ostalo uzaludno“, dok je predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići kazao da to „nije prvi pokušaj Srbije da podeli Kosovo“.

KASNO

Lider Nove Srbije Velimir Ilić istakao je da bilo kakva podela Kosmeta nije moguća, jer bi to značilo da Srbija priznaje nezavisnost Kosova. A i sad je kasno za podelu.

Marko Jakšić ocenio je da je Tadićeva izjava loša poruka Srbima na Kosmetu.

- O nama se ovde govorilo da smo mi ti koji hoćemo i želimo podelu Kosova. Mi podelu Kosova ne želimo, mislim da niko nema pravo da se odrekne Gračanice, Pećke patrijaršije, Dečana, mislim da nam to ni naša savest, a ni naredna generacija ne bi oprostila - rekao je on, dok je Rada Trajković navela da bi se podelom suštinski legalizovalo etničko čišćenje i zatvorila bi se stranica o sudbini kidnapovanih i nestalih Srba sa ovih prostora.

Čedomir Antić iz Naprednog kluba očekivao je da Tadić pokrene i tu temu.

- Jasno je da čitava koncepcija o formuli „više od autonomije, manje od nezavisnosti“ za veći deo stranaka koje su se za to zalagale prošlih osam godina nije bila stvarno rešenje, zato što ni model

Hongkonga ni Olandskih Ostrva nije primenljiv. A i to bi, dugoročno, štetilo državi i srpskoj naciji. Tadić i DS se ne drže odluka u čijem donošenju su učestvovali. Da se drže, setili bi se da su pre nepunih godinu dana doneli rezoluciju koja SSP čini nemogućim. Međutim, kažu „SSP nam treba i tako ćemo da uradimo“ - rekao je nam je Antić.

On je naveo i da će isti slučaj biti i sa Ustavom, koji u potpunosti štiti celovitost Srbije.

- Postoji mnogo načina da se Ustav promeni, a i pisan je tako da omogući nekim strankama trijumf na izborima, a i da dovede predsednika u neprijatnu poziciju, jer se posebno zaklinje da će čuvati suverenitet nad Kosovom. Ništa o autonomiji nije rečeno, a čeka se neki ustavni zakon po kome će definisati autonomiju - zaključuje Antić.

samo sanjajte,sanjajte.........

Само два питања у вези са политичком активношћу Бориса Тадића, иначе професионалног психолога (онај други је био психијатар): како је успео да добије држављанство Републике Србије као рођени Сарајлија (можда је на исту фору исто држављанство добио и његов земљак Ратко Младић), и зашто се не залаже за поделу своје рођене отаџбине Босне и Херцеговине као што се залаже за поделу КосМета? http://www.freewebs.com/ovsiste

E moj Sotirovicu, i dalje od sebe pravis naivca i budalu,zar ti se ne cini da je sada pravo vreme da "povuces rucnu" i trezveno razmisljas???Pa zar ti nije jos jasno da je najlakse u Srbiji "igrati igre" i da je najlakse Srbe vrteti u krug?! A pitas li se zasto??? Objasnicu ti nesudjeni rukovodioce Srpske dijaspore-Sotirovicu: Ceo svet mrzi zlocince i fasisticki nastroene narode, takodje mrze populaciju poput vas koji bi bez nikakvog razmisljanja pocinili razna zlodela i zlocinacke poduhveta (genocid,ubistva,razne masakre,unistavanja tudjih imovina, i td), da bi potom optuzili druge zasto su se isti branili od njih!!! G-dine nesudjeni rukovodioce Srpske dijaspore,koliko sam ti samo puta rekao,da ce Ratkic i Hadzic uskoro da se pridruze Seseljicu i ostaloj bagri u Hagu,a onda se otvara druga stranica gde pise stampanim i velikim slovima: SVE DOK SRBIJA NE PRIZNA NEZAVISNOST KOSOVA NE MOZE BITI CLANICA EU!!! Mozda je pred 2-3 meseca postojala mala "prepreka" zvana SRS, ali i to je nestalo tako da sada komotno mozemo ocekivati finale.Nego, g-dine nesudjeni rukovodioce Srpske dijaspore, nisi mi do sada odgovorio,sta se to nesto suska u Vojvodini,Sandzaku,Presevskoj dolini i td???? Imas li o tome pojma-odgovori mi???? Pozdrav,

"Емој гиованни", а по српски: е мој говани, откуд знаш да си ти паметан, и да ти не правиш од себе будалу (користим твоју "стилистику")??? Откуд знаш, можда ти издајеш себи сертификате о памети??? Ако је тако, честитам ти.

Срби имају право, а сила која им је то право ускраћивала и сила која је Србе убијала и још убија, е та сила иде у понор, на срећу и радост читаве планете.

Не позивај се на лажи којима је српски народ сатанизован, и на основу којих се Србима "суди" у ЛАЖНОМ АНТИЉУДСКОМ ТРИБУНАЛУ У ХАГУ.

Pusti Miloje, ako smatras da je Srebrenica i ostali zlocini po BiH cista LAZ,onda si ti u grupi onih kojima treba pod HITNO lecenje u psihijatriji! Ne treba mnogo pameti da se prepozna ZLOCIN, ali ti izgleda to nemas i zato tako govoris?! Zar Slovenija nije umala Ustavno pravo da se izjasni na Referendumu o svojoj nezavisnosti??? Pa sta ste onda trazili tamo,hteli ste da ratujete je li?!!! Zar to pravo nije imala i Hrvatska??? Ona se jasno izjasnila o otcepljenju i sta ste onda Vi uradili??? Podbockali ste tamosnje srbe na ustanak i sta se posle desilo,ko je izvukao deblji kraj??? Zasto sada trazite da se ponovo vratite u tu istu samostalnu Hrvatsku??? I BiH je iskoristila to isto pravo zagarantirano Ustavom SFRJ, i sta ste onda Vi uradili,masakrirali ste i ubijali na sve moguce strane i to vase komsije i stvorili ste nesto sto nikada nije postojala-vestacku R.Srpsku koja nece opstati-budi vise nego siguran! Ispada da sve sto Vi Srbi zamisljate-onda je sve OK, ali kada mi nesrbi koristimo nasa zagarantirana prava,onda to ne valja jer nije vama po cejfu je li???!!! E nema da moze, zlocine i zlocince je prepoznao ceo normalan svet,i vecina njih se nalazi tamo gde mu je mesto, a za ostale cekacemo jos nekoliko dana ili eventualno nedelja pa cemo ih videti u skupu u jednoj velikoj misjoj rupici-Hagu!!! Kao sto i sam pretpostavljam vidis,sa vama NIKO nije hteo,pocevsi od SLO,HR,BiH,MK,KS pa cak i braca po krvi Crnogorci-zar ti to nije cudno??? Postepeno ce i Vojvodina i Sandzak sa Presevskom dolinom da odu svojim putem,a pitas li se jednostavno-ZASTO??? Nikakva "Sila" nije ubijala Srbe nego je sprecavala jedan nevidjeni masakr i genocid jednog naroda od strane horde zla-srpske agresije. To je bio jedini nacin da vas zaustave jer vi prepoznajete iskljucivo silu i nista vise. Hvala Bogu,sada nam i mnogo ne treba takva pomoc jer vise nismo "goloruki" kao nekada,sada smo vise nego spremni da se odbranimo od bilo koje agresije i to u bilo koje vreme.Dok nam natalitet raste sve vise i vise,kod vas to nije slucaj na nasu veliku radost.Mi smo strpljivi,i znamo da cete za 20-25 godina biti manjina u Srbiji, a sta cemo posle??? Umesto sto razmisljas guzicom,aktiviraj pa makar nekoliko minuta taj tvoj pileci mozak,mozda ces uspeti da prepoznas realnost i istinu-ko zna?!!

"Г(и)овани", млатиш празну сламу твојим паролашко пропагандним флоскулама из времена апсолутне доминације америчких лажи и америчког злочинаштва. "Дискутовати" са тобом је беспредметно, јер, једноставно, ти ниси у стању, као дебилизована особа, схватити стварност и схватати истине. Најбољи одговор теби, без трошења времена, јесте: не кокодачи (има боља српска варијанта, коју изостављам, из пристојности према другим читаоцима).

Milojcicu, stvarnost je sledece: Kosovo je nezavisna Drzava priznata od najjakih Drzava sveta pocevsi od SAD pa nadalje,na ulazu u Kosovo nabasaces na samoj granici na veliku tablu gde pise DOBRODOSLI U REPUBLIKU KOSOVO,Kosovo ima svoju Vladu,Predsednika Drzave,Ministre,uskoro i vojsku,registarske tablice,granice,EU valutu,carinu,prirodna bogatstva,SLOBODU,svoje Pasoshe,licne druge dokumente,Univerzitete, i td. To je stvarnost Milojcicu, sve ostalo sto je ostalo zapeceno u tvojoj tikvi je iluzija i nista vise! A sto se tice pristojnosti,vi ste poslednji (Srbi) koji mozete nekome deliti lekcije o pristojnosti,zato, bolje ti je da zacepis i prestanes da kukurices-gotovi ste!

Alo komsija puce ti EZ i Amerika.Trenutno je u modi Kina i Rusija.Bolje se informisi na CNN sta se desava.Nemaju pare da sebe spasu.Traze Kini i Rusiji 700 milijardi da probaju da se ne udave ekonomski i vojno sto tebe interesuje.Gotovo je.Znam da ti je tesko ali sto se pre osvestite bice lako.OVO JE KRAJ Americko EZ vladavine.Svaki dan je istoriski od nacionalizacije Me i Mic najvece Americke banke cije vrednosne papire drze opet Kina i Rusija.Tvoji sticenici mole ove zemlje da ih ne prodaju i da drzava garantuje njihovu vrednost kao i da Kina ne menja svoje drzavne zalihe dolara za zlato jel su PUKLI ODMA.Cvile da pucaju polako.Dali mislis da kad im je panika ima na vas da misle.A ha doslo u glavu

Ti si Giovanni neobrazovana i nepismena budala isto kao i oni koji su te odgojili!

Procitaj knjigu Karle bivse haske optuziteljice!

Papir trpi sve govnaru-nesudjeni rukovodioce srpske dijaspore-Sotirovicu! Pa zasto onda ne dokazete,ili ste budale ili ste nesposobni da to uradite,jedno je sigurno!

Sotirovicu, bez namjere da ulazim u dublju "diskusiju" s tobom (poprilicno sam visok pa ne mogu tol'ko da se saginjem) hocu da ti postavim samo jedno pitanje? Kad si ti vec tol'ka Srbenda, kako te onda nije sramota da javno priznajes jezike kao bosanski i crnogorski? Pogotovo ovaj potonji koji jos ni Milo nije ozvanicio. U svom "doktorskom" rezimeu se hvalis kako si, prakticno, veca faca od Koste Carine pa govoris brdo nekih jezika.

Evo sta si napisao u posljednjoj verziji svog, kako velis, "zivotopisa" (ili C.V):

LANGUAGE SKILLS:

Native Serbian, fluent in English, Bosnian, Montenegrin and Croatian, very good in Lithuanian, good in Russian, Slovenian, Bulgarian and Macedonian

Pa sa izuzetkom litvanskog, 87% posjetilaca ovog sajta moze da se pohvali istom dozom znanja, s tim da neki od neki od njih, za razliku od tebe, govori i druge, prave jezike, kao francuski, njemacki, spanski..., a ne ovaj cirkus od crnskog, gorskog, neretljanskog....

Da djavo bude crnji, ti si vidim objavio i neke radove u kojima se bavis "rastvaranjem" srpskohrvatskog jezika i tamo si, izgleda, cak i prepoznao tu pojavu kao zlo, ali ti to nije smetalo da se i sam poslije utopis u "trzisnu ekonomiju" i zarad licne koristi prodajes za zesceg poliglotu, sve na bazi globalnog neznanja o lokalnom jeziku. Nisko i licemjerno.

Kome ti sad mozes i dalje da prodajes bijele bubrege pod crvene?

A na najvecu glupost koju si odvalio, kao Srbijanac a ne Srbin, (drzavljanstvo Borisa Tadica) necu ni da dajem komentar.

Poklopi se usima dilejo od akademca i nosi se u onu svoju cerpicaru sto si je ponosno stavio na cirkus od one svoje "unaprijedjene" stranice.

o cemu to vas predsenik? A sta kaze Ustav?

Сјетимо се само оне приче о цару Соломону и свађи двије жене око тога чије је дијете. Зна се како је прошла ова која је хтјела да га подјеле.

A "ona sto ga je htela sacuvati - spasiti od podele i kidanja,jer ga je rodila,pustila ga je,CAK I PO CENU DA GA VISE NIKADA NE VIDI,SAMO DA BI MU SACUVALA ZIVOT"!???

Najgora stvar ce biti PISANJE UDZBENIKA ISTORIJE ZA DECU. Pisace se da je "Medjunarodna Zajednica" dala Ultimatum u Rambouillet-u, bez prava, bez UN-a, Ultimatum za vojnu bazu. Skupstina odbila, dva meseca razaranje, u Beogradu srusen TV, mostovi preko kojih se ide na posao, benziske stanice, ukinuta voda i struja 2-miliona stanovnika, morali da potpisu uz kavijat da je Kosovo deo Srbije. Potom etnicki ocisceno Kosovo, 4% stanovnistva Srbi, ucene nastavljene, B92, LDP, Tadic, Chanak, Djukanovic, Vukovic, Vujanovic, Svilanovic, Biserko, Kandic sa svakodnevnim ponavljanjem "Kosovo je davno izgubljeno", (De-Kosovizacija), "Dajte nam Kosovo, pa krenite u svetlu buducnost", "Kosovo je Srbija", "Nije fer da neki sve dobiju, a drugi sve izgube", "Ne mozete da nas tuzite Postenom Sudu, a da idete sa nama u svetlu buducnost", " "Ne razmisljam sad o podeli, kao predlogu, to samo onako kontam da bi to mogla da bude krajnja opcija, sve opcije su na stolu", "Ako ne mozemo da dobijemo kucu, ajde makar da dobijemo dvoriste, t.j. 5% dvorista, da dobijemo makar Severni deo Kosovske Mitrovice".

Neko ce pomisliti, da mu je sve ovo palo na pamet juce, pa danas nije bilo nikakvih vesti iz tenisa i fudbala, pa izasao onako usput u javnost sa "razmisljanjem".Secam se rannijih Tadicevih izjava. Odjednomje izasao u javnost, bez ikakvih konsultacija, objavio - Srbija nikad nece ratovati za Kosovo, samo ce se boriti pravnim putem do zadnjeg atoma snage (Ali odmah potom je izjavio da nece ni da tuze Medjunarodnu Zajednicu za otimanje Kosova, samo ce traziti Misljenje postenog suda u Hagu). Ali zasto on to prica, pitao sam se, kad ga niko ne bije po usima? Ako je "Mdjunarodna Zajednica" silom otela 15% teritorije, zasto im javno porucivati, jedino ima da se plasite Albanaca, oni ce da ratuju, ako im se ne ispune zahtevi, ali nas ne treba da se plasite? A onda mi je postalo jasno. Zapadni "pregovaraci" u "pozoristu pregovaranja" su odmah poceli da izjavljuju da je JEDINO RESENJE da se Albancima da nezavisnost (sa bazom kao Vrhovnim Sudom), jer je to jedini nacin za mir naBalkanu(posto su Srbi vec izjavili da nece ratovati).

Sad se opet pitam, posto ga niko ne bije po usima, zasto mora da izlazi sa predlogom da mu odgovara 5% Kosova, kao "kompromisno krajnje resenje", kad to "resenje" i danas postoji na terenu? I za sta mu je trebao Akcioni plan, svi oni govori "Nikad se necemo odreci Kosova"? Zasto nije odmah rekao - "Nikad se necemo odreci 5% Kosova?" "Nikad vas necemo tuziti" "Medjunarodna Zajednica nema alternativu".

Tacno mogu da zamislim kako se bedno osecas kad si zena, a vara te muz ili obratno, kad si muz a vara te zena. Imas ko bajagi nekakav brak, kao i ostali, ozenjen(a) si, ali u stvari nemas nista - muz/zena pripadaju nekome trecem i u krevetu o tebi caskaju. Imas Predsednika, Vladu, ministre, kao i ostale sredjene drzave u svetu, a u stvari, oni nisu tvoji, pripadaju nekome drugom. Jad i beda.

Једино исправно решење је да у будућности сами ОСЛОБОДИМО КОСОВО И МЕТОХИЈУ !!!

Подршка свима који бране Српску земљу Косово и Метохију

Иницијативни одбор организације

''СРПСКИ ИЗВОР''

ПРОГЛАС

ЗА ОСЛОБОЂЕЊЕ

Косова и Метохије које ће заувек бити Србија

У овом важном историјском тренутку за наш српски народ када шиптарско - албански терористи и сепаратисти насилним средствима проглашавају такозвану независност непостојеће државе Косово на територији Србије, потребно је да се сложно каже НЕ и одлучно одбаци насиље над правдом, истином и слободом.

Овакав безумни чин се одиграва пред очима свих слободољубивих људи и народа у свету, који знају да овај сценарио подржавају и спроводе окупационим методама првенствено разуздана велесила оличена у Сједињеним Америчким Државама и НАТО пакту. Трагично је да овакво империјалистичко понашање прате водеће чланице Европске уније: Велика Британија, Француска, Немачка и Италија, које се у суштини понашају као вазалне државе, које по инструкцијама из Вашингтона и злоупотребљавајући саму Европску унију, шаљу илегалну окупациону мисију под називом ЕУЛЕКС.

Већ је девета година од како траје најбруталнија окупација једног дела Србије, односно нашег малог региона, али велике и свете српске земље Косова и Метохије. У том периоду под наводном заштитом КФОР-а и УНМИК-а, уништен је велики број српских светиња, Манастира и Цркава које су од великог значаја и за светску културну баштину. Део наших Срба још увек херојски опстаје у појединим општинама и насељима која су у двадесетпрвом веку попут концентрационих логора, окружена бодљикавом жицом коју им је на поклон донео окупатор представљен у НАТО пакту, док је већи део нашег српског народа са Косова и Метохије прогнан од стране шиптарских терориста из својих градова и села.

Имајући у виду тренутно тежак положај у коме се налази Србија и српство данас, потребно је да сваки појединац и организације којима је стало до опстанка и будућности нашег народа теже ка истом циљу, како би се спремили да у наредном периоду ојачамо позиције наше отаџбине Србије и једног дана ОСЛОБОДИМО НАШУ СВЕТУ СРПСКУ ЗЕМЉУ КОСОВО И МЕТОХИЈУ.

У остварењу својих циљева Србија мора да се дуготрајно и мудро бори користећи сва легитимна, расположива и мирољубива средства.

Уколико се настави са агресијом и реализацијом злочиначког пројекта „велике Албаније“ и уколико се Србији наметне војни начин решавања косовског проблема, у том случају би се морало размислити да поред ослобађања српског региона Косова и Метохије, српска војска, часно и витешки, настави и са ослобађањем и присаједињењем историјски српског региона, српског приморја на линији старих српских градова Драча и Скадра. Овакво решење би било најправедније за српско питање с` обзиром да је Србији нанешена огромна штета коју албански агресор, шиптарски терористи и остали окупатори не би могли на други начин да надокнаде.

Српском народу није непознат начин борбе против окупације и више пута је у историји смогао снаге да самостално донесе слободу и мир на своје просторе и зато је сигурно да ће једног дана коначно ослободити своју свету српску земљу Косово и Метохију!

ЗА КОНАЧНО ОСЛОБОЂЕЊЕ ОТАЏБИНЕ СРБИЈЕ !!!

Србија, Ниш 17. 02. 2008.

Иницијативни одбор организације са седиштем у Нишу

''СРПСКИ ИЗВОР''

е-маил: infops@ptt.rs

Kad-tad, danas - sutra ili prekosutra, kroz mesec ili dva, godinu ili vise izdajnik mora da pokaze svoje lice, pa makar se krio iza svih maski psihologije, iluzija ili zamagljivanja istine. To se zove neminovnost ili istorijska cinjenica. Tadica samo to ceka. Njegovo "igranje" sa KiM, "rekao sam podela, nisam rekao podela", "moguca opcija-nije moguca opcija" samo je pustanje probnog balona da bi se iz blata izvukao. On nema resenje niti ga je u svojoj glavi ikada imao iako mu Ustav drzave jasno nalaze sta je KiM. To je neraskidivi deo Srbije, sveta srpska zemlja. Mogu i siptari i Amerikanci i cela ta jadna EU (koja mi vise lici na umobolnika koga oni preko Atlantika vodaju gde hoce i kako hoce) "priznaju" neku nakaradnu drzavu i nekakvo "otcepljenje" ili "stvaranje", ali nista nije time nije zavrseno. Bice gotovo samo onda ako Srbi zaborave ko su, sta su i odakle su. Posto, hvala bogu, ima nas koji to nikada necemo zaboraviti, onda je sva zapadna prica uzaludna kao sto je Tadiceva "igrarija" uzaludna. Mastanje siptarsko puci ce kao mehur od sapunice ma koliko se oni sada dovlacili sa zapada i tamo na svetoj srpskoj zemlji dizali udzerice iz kojih hoce da prave neki svoj "biznis". Dalje od poslasticarnica nece niti mogu da se pokernu, jer su se vec uveliko sami sebi popeli na glave. Naravno, kao i svaka prica i ova ima kraj, a on se nekako jako brzo priblizava, jer ne treba biti iznenadjen ukoliko finansijski krah US ne dovede do bezanije NATO gamadi sa Balkana. Prema tome, mudrije je, Tadicu, jos malo popricekati i ne samo ostriti pero za neko potpisivanje, vec i potprasivanje onih koji su kroz istoriju svoga postojanja bili lazni Iliri i vekovni psi rata.

ti zuti ili samo muti,neznam sta si............ kosovo nikada nije bilo srpsko.......... inikada je nece biti..........ona ima svoje granice..........mi albanci nemamo gde,dok ti zuti li muti.........dosao sa karpata i tamo je tvoje.......pa izvoli kreni nazad ako zelis.....mozes i na kosovo ali moras ovdasnje zakone da postujes...........neko zelji i skadar i drac......malo ranije htelji karlobag oguljin virovitica,a gde je taj narod sa tih prostora zivi negde u srbiji bedno..........i jede splacine to je srpska politika......htela sve a izgubila sve........izgleda ti zuti ili muti.....pre bih rekao da si muti.......nismo mi lazni iliri nego bas poticemo od njih neka i tebi i svima jasno.......dok postoji ovoga sveta.......kosovo ce biti albansko ma koliko srbi pretili da ce nas unistiti, vremena se menjaju.....pa svaki zivi na svome dosta ste grabili i to silom,nekada jedan stari srbin mi je rekao da smo mi na tudjem i da bi opstali na ovim prostorima moramo stalno sa svima ratovati........dok ti muti pitaj nekog koji malo zna albanski neka ti objasni sta je muti........ ja stalno ovim mojim albancima kazem da malo jedemo.......da bi se naoruzali dobro jer nam je djavo u komsiluku.......

Sta to kaze sta to laze CNN(komedi njuz netvork)Bus kaze.ako nam kina i Rusija nedadnu onih 700 milijarde ima gi puknemo.Dragi nasi puce tikva nije jasno sta se to desilo.Uskoro cemo biti ostavljeni sami sebi pa se valja obarati ruka.Da se vidi kuj je jaci.A EZajednica u oni ima da teraju svoje nove clanice nazad ako unjima radu.Jer nemaju svoje de da ture.Kakav vrisak.Zato pamet uglavu pa da se dogovorite dok jos prostora za dogovor ima.

Kosovo je Srpsko i bilo je Srpsko od samog pocetka nastanka drzave Srbije, i UVEK ce biti Srpsko!

A to sto vi albanci nemate gde, pa za to ste vi samo krivi. Ko vas tera da radjate po desetoro dece u jednoj familiji? Postoji kontracepcija znate...

Drugo, vasi takozvani zakoni na Kosmetu su bedni, i zato bi mi Srbi morali da postujemo vase zakone kad vi ocigledno ne postujete nase, a kamoli svetske zakone! Na primer, jedan siptar ubije Srbina. Sta se desi onda? Nista! Siptar samo mirno ode odatle i ne ode u zatvor. A sta se desi ako jedan Srbin ubije siptara? Srbin odmah dobija dozivotnu kaznu! I kakvi su vam odna zakoni kad ocigledno ne vaze za sve ljude na Kosmetu? Nikakvi!

Trece, upavu si u vezi toga da se vremena menjaju. Ali, menjaju se na bolje za nas, a ne za vas. Pogledaj sta se desava u Americi. Propada im ekonomija, a u medjuvremenu Rusija biva sve jaca i jaca! Jeli ti mislis da ce vas Amerika braniti zauvek? Samo sanjaj. Pa zar ti nevidis da Amerika postaje sve slabija i slabija? Jos malo pa nece ni imati cime da vas brane. A onda ce Srbija ponovo ustati na svoje noge i vraticemo nazad to sto je nase! Vi se naoruzajte koliko hocete ali vam nece biti spasa. Bog je uz nas, a vama ce se vratiti sve to sto ste ucinili nad Srpskom i Albanskom stanovnistu na Kosmetu!

I da, muti znaci govno ili sranje...

Kosovo është Serbie!

Kur të duash, ku të duash. Unë do jam pres.

Koci malo Marko,tih desotoro dece po porodici sto su radjali albanke bilo vam je uvek trn u oko, i na kraju to nas je dovelo do ovde gde smo sad.Sad smo slobodni bez vase vojske i milicije koju smo isterali sa nasih ognjista.A za USA spavaj mirno, ima ko da se brine za to.

A to sto si jedva stigao da pises te reci na albanskom, ja bi ti preporucio da malo vise vezbas,ako treba pomoc samo reci, komsije smo.

Prvo, tih desetoro dece po porodici vas je dovelo u vece siromastvo neko pre, zato se slazem u vezi toga sto si rekao da vas je to dovelo do toga gde ste sad.

Drugo, niste vi isterali nasu vojsku i policiju nego je Slobodan Milosevic potpisao dogovor o povlacenju vojske sa Kosmeta, uz to da Kosovo jos uvek bude deo Srbije ali pod "komandom" UN-a. A to je bilo nakon toga sto je nasa vojska i policija razbila OVK, ostale su male grupe po selima ali one nisu predstavljale pretnju civilnom narodu.

I veruj mi, spavam vrlo mirno jer znam da Amerika propada a sa njom i vi.

Slusaj, neznam ni trunku albanski, ustvari samo poneku rec, i zato sam to uzeo sa interneta...ako hoces da se bunis nekome, buni se tim Albancima sto su stavili taj recnik na net-u.

I da, komsije smo i verovatno cemo uvek i biti, ali kao Srbija i Albanija a ne kao Srbija i Kosovo!

Dobro dobro Marko nemoj da se nerviras.Naravno da cemo ostati komsije ali kao ono drugo.Nismo siromasni,para imamo, eto bas sad sam na razgovor sa jednim srbinom da mu kupim imanje sa samo sto sezdeset hiljada evra a znam da ta koliba koju on prodaje ne vredi ni dvadeset hiljada evra.

To radim zbog mojih sinova, to znaci njima kupujem kucu a istovremeno jedan srbin manje na Kosovu a jedan vise u Srbiju.Ja bi ovom srbinu preporucio da kupi kucu negde u vasoj blizini i da on posle preko interneta pise kako smo ga isterali iz Kosova "pritiskom".

Krasniqi, ako ti je to ime, zbog cega mislis da se ja nerviram?

Kao ono drugo necemo biti komsije, Kosovo i Metohija ce biti Srpsko makar budemo cekali jos sto godina.

Pa vidi sada, oni koji nisu siromasni se bave mafijom ili drugim kriminalnim poslovima, a ja mislim da ti spadas u ono drugo. Ali, vecina Albanaca na Kosmetu bas i jesu siromasni, ne svi ali vecina da. Isto tako kao sto ima siromasnih Srba ima i siromasnih Albanaca, nemoj da mislis drugacije.

Slusaj, kupuj ti koliko hoces, na kraju ce ti se sve to oduzeti. Nemam nista protiv da radis nesto dobro za svoje sinove, ali onda to radi u Albaniji a ne na Kosmetu.

Kazes da kad kupis to imanje ima jedan Srbin manje na Kosmetu a jedan vise u Srbiji....pa da vi Albanci ne bih ste proterali nekoliko stotina hiljada Srba sa Kosmeta tokom poslednjih 60-70 godina, sad bih na Kosmetu imalo isto puna Srba kao Albanaca, ako ne i vise. Ako te ne zoves isteranje pritiskom onda stvarno nisi normalan.

Bog ce mi dati da dozivim taj dan kad na Kosovu i Metohiji budu ziveli samo Srbi. Ziveo sam 15 godina, zivecu jos pedeset godina ako mi Bog da.

Neces ti doziveti povratak Kosova pod suverenitet Srbije NIKADA, a mozda ni tada. Amerika je stvorila Bonstil,to je na neki nacin PECAT da iz Kosova nece otici bar narednih 600 godina-pa vi mu mislite. Ja bih licno voleo da se jos jednom "Ujedinimo" ali ne sada vec posle 50 godina kada budete bili u Srbiji manjina i kada cemo mi Albanci ciniti vecinu, kada budemo imali Predsednika Albanca,Premijera Albanca,bitna Ministarstva poput Unutrasnjih poslova,Odbrane,Inostranih poslova.Finansija i ekonomije dok za druge nije bas ko zna koliko bitno! Bitno je da za sada Vojvodina krene svojim putem,pa da se resi pitanje Sandzaka i Presevske doline, a za ostalo "Dogovoricemo se-pa ljudi smo" je li?!!! Mozda cemo vam tada dati "Sustinsku Autonomiju" sa najvecim svetskim standardima-ko zna?!

Dozivecu ga, ziv bio pa video. Ta Bondstil baza ce biti unistena kad Rusija krene u rat sa Amerikom, sto ce se verovatno desiti za nekoliko desetak godina ako ne i ranije.

Ti nastavi da sanjas o svojoj Velikoj Albaniji, ali taj san nece nikad da se ispuni.

Po prorcanstvu starca Gavrila ce Vojvodina da se otcepi od Srbije, a ostace samo Beograd. Mada, sva Srpska zemlja ce da se vrati Srbima. Kosovo, Republika Srpska, Vojvodina i Krajina ce ponovo biti Srpsko.

I da, vi cete imati svetski standard tek kad na vrbi rodi grozdje!

E pa Marko, ti se i dalje zanimavaj raznih prorocanstva i nekih Gavrila,neka ti je sa srecom,a mi cemo ka nasem svetom cilju. To sto smo mi do sada uradili,vec smo prekoracili ono sto smo predvideli ali to je to.Ja vise ne sanjam veliku Albaniju,ja jesam u velikoj Albaniji covece,probudi se,izgleda da je tvoja vrba rodila grozdje! E bre Marko, znas li da ce sutra da zasedava Crnogorski Parlament i to sa jednom jedinom tackom dnevnoga reda: PRIZNAVANJE KOSOVA! Ah bre Markicu,kako bre to i braca Crnogorci vas zajebavaju bre!!! Sramota bre Markicu,braca Crnogorci.....

A Marko, i dalje mislis da sanjam????

E pa slusaj sad Adnane. Ta tvoja velika Albanija jos uvek ne postoji. Koliko ja znam velika Albanija se teoretski sastoji od Albanije, Kosmeta, jednog dela Grcke, jednog dela Crne Gore, pola Makedonije i veceg dela juzne Srbije. Zato, vama treba jos vremena dok se ne priznaju svi ti ostali delovi "velike Albanije" i tu isto spada Kosmet. Jer kako ja znam, Kosovo nije priznato od vecine svetskih zemalja i zato nikad nece biti jedna prava drzava nego uvek jedan vazan deo Srbije!

U vezi toga sa Crnom Gorom. Kako ti uopste znas da ce vecina tih politicara da glasaju za priznanje Kosova? I ako nekim slucajem i priznaju Kosovo, to ne mora da znaci da ceo Crnogorski narod misli tako. Zato kazem da, i dalje mislim da sanjas!

Imas pravo Marko... a karavan ide dalje.

Ide dalje Krasniqi, ali ne jos dugo.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.