Izvor: B92, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis: SE podržava napore Srbije

Beograd -- Generalni sekretar SE Teri Dejvis kaže da u potpunosti podržava sve napore koje Srbija ulaže u razvoj demokratskih vrednosti.

Dejvis je na prijemu u Domu narodne skupštine, održanom povodom 1000. sednice Komiteta SE održane u Beogradu, rekao da se nada da će zadaci koje je Srbija sebi zacrtala biti ispunjeni uz pomoć SE. On je rekao da se nada da će Srbija uspeti da nadoknadi vreme koje je propušteno u procesu formiranja nove vlade.

Predsednik Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije Oliver Dulić kazao je da je Srbija potpuno posvećena evropskim vrednostima i da je parlament spreman da preduzme sve mere kako bi bio što efikasniji i kako bi se stvorio potpuno nov imdiž Srbije.

Dulić je kazao da je pre prijema razgovarao sa Dejvisom i da mu je generalni sekretar SE rekao da će iduće nedelje primiti celu srpsku delegaciju, uključujući i predstavnike Srpske radikalne stranke radikale.

"Evropa mora da shvati da su sve partije koje sede u parlamentu izabrane od gradjana i da, bez obzira na politicke razlike, sve partije imaju legitimno pravo da nastupaju u SE", kazao je Dulić.

"Svi različiti, svi ravnopravni"

Na platou ispred Doma narodne Skupštine Srbije danas je održana promocija evropske omladinske kampanje "Svi različiti, svi ravnopravni" koju je inicirao Savet Evrope.

Generalni sekretar SE Teri Dejvis kazao je okupljenima da se kampanjom slavi raznolikost i činjenica da su svi,iako različiti, ravnopravni.

On je kazao da SE radi na promovisanju evropskih vrednosti i da je jedna od osnovnih tih vrednosti jedinstvo svih.

Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić kazao je da je došlo vreme da se Srbija okrene novom pravcu i da postane tolerantna prema različitostima.

"Mi smo društvo u kom ima puno različtosti koju treba shvatati kao kvalitet, a ne kao manu", kazao je Dulić.

On je rekao da je za Srbiju veoma važno da oni koji u nju iz drugih zemalja dolaze vide da je Srbije deo evropskog prostora i deo buduće Evrope, koja će učiniti sve da postane punopravna članica Evropske unije.

Ambasadorka Srbije pri SE Slađana Prica kazala je da je Srbija prelepa zemlja i da je različitost jedna od njenih lepota.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković rekla je da Srbija danas promoviše modernu evropsku Srbiju koju treba da kreiraju mladi ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.