Izvor: B92, 10.Mar.2010, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamberi: Siromaštvo uzrok odlaska

Bujanovac -- Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi ocenjuje da je ekonomska nerazvijenost ovog dela Srbije prouzrokovala odlazak velikog broja građana u zemlje EU.

"Sigurno je da će se vratiti svi oni koji su otišli posle vizne liberalizacije", rekao je Kamberi i ponovio da putovanje bez viza u EU ne znači i mogućnost dobijanja političkog azila. On je upozorio da će njihov povratak stvoriti dodatne probleme.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kamberi je ocenio da bi država morala da nastupa mnogo energičnije u rešavanju problema na jugu Srbije, precizirajući da bi trebalo koristiti pretpristupne fondove za brži ekonomski razvoj juga.

"Stabilnost ovog regiona znači i stabilnost zapadnog Balkana, a to je i interes i Srbije i Evrope", rekao je Kamberi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAMBERI: Nadam se da niko neće biti krivično gonjen

Izvor: Danas, 10.Mar.2010

- Nadam se da niko od 400 uglavnom mladih Albanaca koji su iz Bujanovca i Preševa otišli da u Belgiji potraže azil neće biti krivično gonjen, jer bi to sasvim sigurno pogoršalo situaciju u regionu juga Srbije i izazvalo nove napetosti - ocenjuje za Danas predsednik bujanovačke opštine Šaip Kamberi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.