Danas razrešenje guvernera Narodne banke Kosova

Izvor: Blic, 25.Okt.2010, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas razrešenje guvernera Narodne banke Kosova

Savet Narodne banke Kosova će danas razrešiti sa funkcije guvernera Hašima Redžepija koji je treći mesec u pritvoru pod sumnjom da je izvršio šest krivičnih dela, među kojima su zloupotreba službenog položaja, primanje mita, izbegavanja plaćanja poreza.

Kako piše prištinski dnevnik "Zeri", nakon što je savet suspendovao guvernera Redžepija posle hapšenja 23. jula, i uputio zahtev Skupštini Kosova da ga razreši, Skupština to nije učinila sa obrazloženjem da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po novom zakonu o Narodnoj banci razrešenje treba da izvrši Savet banke.

Dnevnik saznaje da se danas od 10 časova održava sednica Saveta NBK.

"Razrešenje guvernera će se dogoditi u ponedeljak. Svi članovi Saveta su se složili da se Redžepi razreši, nezavisno što njegovo razrešenje nije na dnevnom redu, ali će razrešenje naknadno biti uvršteno u dnevni red", rekao je izvor dnevnika u savetu NBK.

Odluka o razrešenjuu će biti dostavljena v.d. predsednika Jakupu Krasnićiju na saglasnost. Nakon što Krasnići da saglasnost na odluku Saveta, objaviće se konkurs za novog guvernera.

Šef Međunarodne civilne kancelarije Piter Fejt prema Ustavu Kosova ima ovlašćenja da dovede u pitanje i stopira odluke koje se odnose na guvernera NBK. Iz MCK dnevnik je dobio uveravanja da očekuje da će Savet NBK postupiti u skladu sa zakonom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.