Danas o skupštini, Stefanović kandidat za predsednika

Izvor: Blic, 23.Jul.2012, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas o skupštini, Stefanović kandidat za predsednika

Skupština Srbije će danas u nastavku konstitutivne sednice izabrati novo rukovodstvo republičkog parlamenta, a kandidat za novog predsednika je Nebojša Stefanović iz SNS.

Poslanici će se, pored predsednika, izjašnjavati i o potpredsednicima i sekretaru republičkog parlamenta, za koga je predložena Jana Ljubičić, takođe iz SNS.

Biće raspravljano i o sastavima 19 skupštinskih odbora, plus Odbora za prava deteta, koji će funkcionisati kao posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radno telo, kao i devet delegacija pri međunarodnim institucijama.

Time će u potpunosti biti "zaokruženo" konstitutisanje najvišeg zakonodavnog tela u zemlji.

Srbija bi novu vladu, prema najavama iz SNS, SPS-PUPS-JS i URS, trebalo da dobije do kraja sedmice.

Prema tom scenariju, dan posle završetka konstituisanja parlamenta trebalo bi da usledi rasprava u načelu i u pojedinostima o zakonima o vladi i o ministarstvima, čije je donošenje osnov za početak procesa izbora vlade.

Posle toga bi mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić trebalo da podnese ekspoze, odnosno da predstavi sastav i program nove vlade, o kojoj će se poslanici izjasniti nakon što budu završili raspravu o tome.

Povezane vesti: Pripremljen tekst deklaracije o osudi zločina nad Srbima
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović novi predsednik parlamenta

Izvor: Radio 021, 23.Jul.2012

Skupština Srbije će danas u nastavku konstitutivne sednice izabrati novo rukovodstvo republičkog parlamenta, a kandidat za novog predsednika je Nebojša Stefanović iz SNS.

Nastavak na Radio 021...

Izbor predsjednika Skupštine Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jul.2012

Skupština Srbije danas će, u nastavku konstitutivne sjednice, izabrati novo rukovodstvo parlamenta, a kandidat za novog predsjednika je Nebojša Stefanović iz Srpske napredne stranke (SNS). Poslanici će se, pored predsjednika, izjašnjavati i o potpredsjednicima i sekretaru parlamenta. Biće...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.