Izvor: Blic, 02.Feb.2008, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Danas": Bivši pripadnici JSO i dalje rade u MUP-u

Bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Boško Jović i nekadašnji član obezbeđenja Milorada Ulemeka, Slaviša Krstić i dalje rade u MUP-u Srbije, prenosi list "Danas"."Protiv njih nije vođen, niti je pokrenut disciplinski postupak zbog navodnog lažnog svedočenja u Specijalnom sudu na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića", navodi list.

"Danas" je odgovor na pitanje da li su Jović i Krstić i dalje službenici MUP-a dobio nakon četiri meseca od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podnošenja zahteva u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacija.

U odgovoru MUP-a Srbije navodi se i da "sudija pred kojim su imenovani dali iskaz, kao ni nadležni državni tužilac, nisu inicirali postupak utvrđivanja navodnog lažnog svedočenja", prenosi list.

Boško Jović je na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića, kao svedok odbrane, tvrdio da je na dan atentata 12. marta 2003. bio u stanu osuđenog Zvezdana Jovanovića, koji je prema presudi Specijalnog suda ispalio smrtonosni hitac na Đinđića ispred zgrade Vlade Srbije.

Svedok Ulemekove odbrane Slaviša Krstić rekao je na suđenju da je na obezbeđenju Ulemekove kuće radio 11. i 12. marta i da je od kolega koji su gledali televiziju čuo da se dogodio atentat na premijera.

Njegov iskaz bio je u suprotnosti sa svedočenjem nekadašnjeg šefa Ulemekovog obezbeđenja Nenada Šareta, koji je izjavio da je Ulemek bio "u šteku" u jednom stanu na Novom Beogradu od početka marta 2003. godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bivši pripadnici JSO-a u MUP-u

Izvor: B92, 02.Feb.2008

Beograd -- Bivši pripadnik JSO-a Boško Jović i član obezbeđenja Milorada Ulemeka, Slaviša Krstić i dalje rade u MUP-u Srbije, piše "Danas"... "Protiv njih nije vođen, niti je pokrenut disciplinski postupak zbog navodnog lažnog svedočenja u Specijalnom sudu na suđenju za ubistvo premijera...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.