Dačić jedini kandidat za predsednika SPS

Izvor: Blic, 11.Dec.2010, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić jedini kandidat za predsednika SPS

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je, otvarajući Osmi kongres socijalista pod nazivom "Sigurnim korakom", da je ta stranka uspela da sačuva ideju, prevlada teškoće i jača sa verom u napredak Srbije.

Dačić je poručio da je cilj kongresa sveobuhvatna partijska reforma da bi se osnažila SPS. Lider socijalista je rekao da je stranka imala burnu istoriju, a danas dve decenije od osnivanja gleda u oči cele Srbije i jeste autentična >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partija naroda.

Socijalisti će na kongresu izabrati predsednika, članove Glavnog i Nadzornog odbora, kao i Statutarne komisije. Aktuelni predsednik SPS-a Ivica Dačić jedini je kandidat za predsednika stranke.

Ispred ulaza u Sava centar prodaju se bedževi sa likom Ivice Dačića i Slobodana Miloševića i to po ceni od 100 dinara.

Kongresu u Centru "Sava" prisustvuju Srbije i DS Boris Tadić, ministar rada i socijalne politike i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, ministarka za NIP i funkcionerka G17 plus Verica Kalanović, potpredsednik Vlade Srbije i lider PUPS-a Jovan Krkobabić, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, Aleksandar Čotrić is SPO i Bajram Omeragić iz SLPS, kao i predstavnici LDP.

Kongresu SPS prisustvuju i šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer i šef Misije OEBS-a u Srbiji Dimitrios Kipreos, kao u i svi ambasadori, među kojima su diplomate iz Kine i Rusije dobili najveći aplauz prilikom ulaska u salu Sava centra. Predstavnici Socijaldemokratije iz Makedonije, Crne Gore, Rusije i Austrije, ali i svih domaćih sindikata takođe prisustvuju sednici SPS, javlja reporter "Blica" i dodaje da se u sali nalazi oko 2.400 ljudi.

Zvaničnici Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije ne prisustvuju današnjem kongresu socijalista, na je početku trubač odsvirao himnu "Bože pravde" i internacionalu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.