Dačić izbacio Borovčanina

Izvor: Večernje novosti, 06.Okt.2016, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić izbacio Borovčanina

Socijalisti oštro kaznili funkcionera Nenada Borovčanina zbog istupa u javnosti DONEDAVNI funkcioner SPS Nenad Borovčanin u četvrtak veče je isključen iz te stranke. Tu odluku donela je statutarna komisija stranke zbog, kako za „Novosti“ kaže predsednik komisije Miljkan Karličić, najgrubljeg vređanja, omalovažavanja, narušavanja ugleda SPS i povreda statuta. Takođe, Ivana Petrović i Igor Novaković kažnjeni su ukorom pred isključenje, dok postupak protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Novice Tončeva još nije okončan. Postupak protiv Dijane Vukomanović je obustavljen jer je u međuvremenu napustila partiju, a od nje očekujemo da će vratiti poslanički mandat – kaže Karličić. Borovčanin je nedavno podneo ostavku na poziciju u Glavnom odboru, nakon što je statutarna komisija pokrenula postupak protiv njega zbog javnog kritikovanja stranke na "Tviteru". On je tada rekao da će ostati član partije. Međutim i posle pretnje ukorom pred isključenje, Borovčanin nije odustao do svojih tvrdnji, pa je u otvorenom pismu uporedio statutarnu komisiju sa Gestapom. Pre dva dana je gostovao i u jednoj televizijskoj emisiji, gde je ponovio svoju ocenu da se Srbija i SPS urušavaju u "talogu poltronstva". Bokserskog šampiona u politiku je uveo lider SPS Ivica Dačić, ali je njihov odnos s vremenom zahladneo. Do ivice pucanja došlo je posle odluke Borovčanina da, protiv volje partije, podrži vlast Marka Bastaća iz DS u opštini Stari grad i da postane zamenik predsednika. Borovčanin u četvrtak nije bio dostupan za komentar odluke partijskih organa SPS. Ranije se spekulisalo da postoji mogućnost da bi on mogao da sa Bastaćem osnuje novu stranku, ali je on to demantovao.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Dačić mi dao zastavu, zvao me u SPS, sad ga sažaljevam"

Izvor: B92, 07.Okt.2016, 11:32

Dojučerašnji funkcioner i član SPS Nenad Borovčanin oglasio se saopštenjem u kom navodi da sažaljeva predsednika SPS Ivicu Dačića...Odlukom Statutarne komisije SPS bivši bokserski šampion i državni sekretar u Ministarstvu za omladinu i sport je isključen iz članstva SPS...“Posle sinoćnjeg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.