Dačić intervenisao zbog Kosovske delegacije

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić intervenisao zbog Kosovske delegacije

Zasedanje Ministarskog foruma na temu pravosuđa i unutrašnjih poslova Evropske unije i Zapadnog Balkana u Briselu, kasnio je zbog problema sa članovima Kosovske delegacije koji su uklonili oznaku UNMIK sa svojih stolova – rečeno je za Radio S u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a posle intervencije prvog potpredsednika Vlade – zamenika predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, problem je rešen i sednica >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je započela pozdravnim govorom švedske minisarke pravde Beatris Aks. Švedska ministarka pravde istakla je da je prioritet EU integracija zemalja zapadnog Balkana i proces vizne liberalizacije, i naglasila da je prioritet švedskog predsedavanja borba protiv trgovine ljudima.

U nastavku sednice prisutnima se obratio i potpredsednik Evropske komisije Žak Baro je izneo ocenu stanja u zemljama Zapadnog Balkana i naglasio da je proces stabilizacije i pridruživanja ključni element za integraciju balkanskih zemalja.

Baro je istakao da je Srbija ostvarila značajan napredak u borbi protiv korupcije i pozdravio usvajanje Nacionalne strategije za borbu protiv kriminala, i naglasio da kada je proces vizne liberalizacije ostvaren ogroman napredak i ta je to veliki uspeh zemalja Zapadnog Balkana. Potpresednik Evropske komisije Žak Baro čestitao je Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji na poslu koji su obavili – navodi se na kraju saopštenja MUP-a Srbije.

Sanja Vajagić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.