Dačić:Trajno rešenje za KiM preduslov napretka Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić:Trajno rešenje za KiM preduslov napretka Srbije

Trajno rešenje za Kosovo i Metohiju je preduslov napretka Srbije, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da svesrdno podržava predlog predsednika Aleksandra Vucica o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

"Uspeli smo da sprečimo da bude legalizovana jednostrana secesija dela naše teritorije kroz članstvo Kosova u najvaznijim međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizacijama, pre svega u OUN"., rekao je Dačić .

Prema njegovim rečima, Beograd je spreman da razgovara o trajnom rešenju, uvažavajući legitimne interese i srpskog i albanskog naroda.

"Promenama na međunarodnom planu i novim položajem Srbije kao kredibilnog i pouzdanog partnera, stvorili su se uslovi za pokušaj da se dođe do trajnog rešenja. Za jaku poziciju Srbije neophodno je da se na unutrasnjem planu razgovara o daljoj strategiji oko Kosova I Metohije", naveo je ministar Dačić.

Rukovodeći se interesima zemlje i naroda, liseni mitova o bitkama koje su unapred izgubljene i liseni, kako je rekao, apokalipticnog defetizma da je sve već izgubljeno, Dačić kaže da treba tražiti održiva rešenja, jer je u interesu i Srba i Albanaca mir i razvoj, a ne dalji sukobi.

" Zato Socijalisticka partija Srbije podržava predlog predsednika Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji, i sa velikom odgovornošću i posvećenošću će ucestvovati u njemu, jer je to od vitalnog značaja za budućnost Srbije", naveo je Dačić,
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Trajno rešenje za KiM preduslov napretka Srbije

Izvor: Blic, 24.Jul.2017

Trajno rešenje za Kosovo i Metohiju je preduslov napretka Srbije, kaže potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić...On dodaje da svesrdno podržava predlog predsednika Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji...- Uspeli smo da sprečimo da bude legalizovana...

Nastavak na Blic...

Dačić: Trajno rešenje za KiM preduslov napretka Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2017

"Trajno rešenje za Kosovo i Metohiju je preduslov napretka Srbije"0, kaže potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić...On dodaje da svesrdno podržava predlog predsednika Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji...- Uspeli smo da sprečimo da bude legalizovana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Čvor oko dijaloga o Kosovu

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2017, 14:09

Stranke različito reaguju na predlog predsednika Aleksandra Vučića o otvaranju unutrašnjih razgovora o KiM; Ivica Dačić: Stvoreni su uslovi za trajno rešenje. Dragan Šutanovac: Šta je dogovoreno u Briselu OD stava da nije pravi trenutak za pokretanje priče o statusu KiM...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.