Dačić - Šojgu: Energetski sporazum iz tri dela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić - Šojgu: Energetski sporazum iz tri dela

MOSKVA - Zamenik premijera Ivica Dačić naglasio je da su se ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu i on saglasili da se energetski sporazum sastoji od tri dela - prodaje NIS-a, izgradnje gasovoda na srpskoj teritoriji i modernizacije i proširivanja skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

Ruski i srpski ministri unutrašnjih poslova Rašid Nurgaljev i Ivica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dačić ocenili su u Moskvi da je za borbu protiv međunarodnog organizovanog kriminala neophodan je zajednički odgovor država, preneo je ruski Itar-tass.

Ovo pitanje bilo je glavna tema jučerašnjih razgovora dvojice ministara kome su prisustvovali i predstavnici ambasade Srbije u Moskvi i načelnici služba ministarstva unutrašnjih poslova obe zemlje, navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Dva ministra su odlučila ovom prilikom da rade na formiranju zajedničke rusko-srpske radne grupe u cilju jačanja saradnje u borbi protiv međunarodnog organizovanog kriminala.

Obuka policije

Ruska državna novinska agencije je, javila da je, takođe, razgovarano o saradnji u obuci policajaca i o održavanju operativnosti srpskih policijskih jedinica.

Ruski ministar je pozvao grupu stručnjaka srpskog ministarstva unutrašnjih poslova da poseti Moskvu da bi razgovarali o praktičnim aspektima bilateralne saradnje.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić predvodi delegaciju srpske vlade na dvodnevnim razgovorima s predstavnicima vlade Ruske Federacije o energetskoj saradnji dve zemlje.

Energetski sporazum sastoji se od tri dela

Zamenik premijera Ivica Dačić naglasio je da su se ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu i on saglasili da se energetski sporazum sastoji od tri dela - prodaje NIS-a, izgradnje gasovoda na srpskoj teritoriji i modernizacije i proširivanja skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

Posle sastanka sa Šojguom i ministrom unutrašnjih poslova Rašidom Nurgalijevim, on je naglasio da srpska delegacija na zasedanju Mešovitog komiteta nije razgovarala o bilo kakvom potpisivanju ugovora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.