Dačić: Socijalisti uzdržani zbog starih optužbi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2009, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Socijalisti uzdržani zbog starih optužbi

BEOGRAD - Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da su socijalisti uzdržali prilikom utvrđivanja Predloga izmena Zakona o informisanju, kako ne bi bili izloženi optužbama da rade ono što su radili u prošlosti.

"Mi podržavamo nastojanja da se uvede red i u oblasti informisanja, što znači da se utvrde kriterijumi istine i legitimnosti", rekao je sinoć Dačić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

On je objasnio da su se socijalisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u ovom slučaju uzdržali, jer im je "pozicija delikatnija u odnosu na druge stranke" .

"Mi ne želimo da nešto za šta smo bili optuživani u prošlosti pre 2002-te godine, neko sada ponovo pripisuje SPS-u", kazao je lider stranke koju je opozicija u vreme vladavine Slobodana Miloševića optuživala za gušenje slobode medija.

Prema rečima Dačića, socijalisti su "sada ostavili nekim drugima da regulišu to pitanje", izmene Zakona o informisanju.

On je naveo da nema nikakvih problema, niti nestabilnosti u Vladi i da socijalisti ničim ne ugrožavaju postojanje parlamentarne većine.

Kako tvrdi Dačić, na sednici Vlade "nije bilo neke veće rasprave nego na nekim drugim sednicama", a sve što se o tome čulo u toku dana nazvao je medijskim spekulacijama koje nisu tačne.

"Mi smo jednostavno izvukli neke pouke iz prošlosti i želimo da vodimo novu politiku" rekao je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Puk'o Dinkićev plan

Izvor: Kurir, 10.Jul.2009

BEOGRAD - Bez podrške SPS, Vlada Srbije juče je usvojila izmene Zakona o javnom informisanju. Zamenik premijera Ivica Dačić i ministri Mrkonjić i Škundrić bili su uzdržani, tako da su ove izmene usvojene sa 17 glasova za i tri uzdržana. Po svemu sudeći, poslanici koalicije oko SPS ni u Skupštini...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.