Dačić: Sledi najteži deo dijaloga sa Prištinom

Izvor: Večernje novosti, 15.Feb.2013, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sledi najteži deo dijaloga sa Prištinom

TOPOLA - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbiji predstoji najteži deo dijaloga sa Prištinom, jer mora de se reši pitanje paralelnih institucija na Kosovu i Metohiji što je, kako je naveo, jedino moguće postizanjem dogovora o načinu funkcionisanja zajednice srpskih opština."Bez tog dogovora, Srbija neće imati ni moralno ni političko pravo da ukida bilo koje svoje institucije na Kosovu, kojih ionako >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ima veoma malo," rekao je Dačić, novinarima u Oplencu.Prema njegovim rečima, utvrđivanje nadležnosti jeste proces koji bi mogao da dovede do održivog rešenja i koji bi morao da se primenjuje u potpunosti kako bi se otklonila paraliza instistucija na KIM."Ovde nije reč o priznanju nezavisnosti KIM, što se vidi i u Platformi i Rezoluciji, koje je usvojila Skupština Srbije. Nama je interes da ta teritorija koja je kao celina definisana i u Rezoluciji 1244, funcioniše na održiv način, odnosno, da tamo Srbi mogu da ostvaruju sva prava, što nije moguće bez institucija i svoje samouprave", kazao je Dačić.On je dodao da je Srbija spremna za razgovore i dogovore i da je politika Srbije jasna i utvrđena u Platformi i Rezoluciji."Pre neki dan je na moju inicijativu održan sastanak državnog vrha, na kojem je ispoljen visok stepen jedinstava i sve što smo do sada pričali," zaključio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Predstoji najteži deo dijaloga sa Prištinom

Izvor: Vostok.rs, 16.Feb.2013, 11:13

16.02.2013. -..Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbiji predstoji najteži deo dijaloga sa Prištinom, jer mora de se reši pitanje paralelnih institucija na Kosovu i Metohiji što je, kako je naveo, jedino moguće postizanjem dogovora o načinu funkcionisanja zajednice srpskih opština..."Bez...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.