Izvor: Blic, 31.Okt.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ova vlada bolje funkcioniše od prethodne

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da aktuelna Vlada Srbije mnogo bolje funkcioniše nego prethodna.

"Vlada Srbije funkcioniše, imajući u vidu da partneri u njoj nisu ranije sarađivali, po mnogo čemu i bolje nego što se očekivalo" rekao je Dačić na konferenciji za novinare povodom prvih sto dana rada MUP.

Dačić je istakao da na sednicama vlade nije bilo nadglasavanja i preglasavanja kao što se to dešavalo u prethodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << periodu. Dačić, koji je i predsednik Socijalističke partije Srbije, rekao je da do sada nije bilo ni odstupanja od koalicionog ugovora koji je ta stranka potpisala sa listom "Za evropsku Srbiju" pri formiranju vlade.

Ministar policije je izrazio danas zadovoljstvo radom MUP u proteklih 100 dana ističući da su uloženi napori obezbedili stabilno stanje bezbednosti u Srbiji i povećanu ličnu i imovinsku sigurrnost građana.

Dačić je istakao da se posebno uspešno radilo na suzbijanju narko-kriminala, kao najzastupljenijeg oblika organizovanog kriminala u Srbiji. On je precizirao da je u navedenom periodu otkriveno 11 kriminalnih grupa, sa 53 člana koja su se bavili ilegalnom trgovinom droge. Dačić je naveo da je u 2043 zaplene oduzeto ukupno 922, 7 kilograma različitih opoljnih droga, od čega 60, 7 kilograma heroina, 850,7 kilograma marihuane, oko 750 grama kokaina, 650 grama hašiša...

U oblasti suzbijanaja privrednog kriminala otkriveno je 2295 krivičnih dela i podneto je ukupno 1433 krivičnih prijava protiv 1498 osoba, rekao je ministar ističući da su u toj oblasti ostvareni značajni rezultati i navodeći kao primer hapšenja članova dve organizovane kriminalne grupe koje su ostvarile protivpravnu imovinsku korist veću od sedam miliona evra.

Dačić je kazao da je efikasan rad policije tokom 100 dana rada Vlade bio i ostao primarni zadatak pripadnika MUP-a ističući da je pooštravanje borbe protiv svih oblika kriminala i korupcije značajno podiglo nivo bezbednosti u državi. "To predstavlja neophodne uslove za učvršćenje pravne države i funkcionisanje tržišne privrede", naglasio je Dačić navodeći da se ozbiljnim bezbednosnim izazovima i rizicima kojima se ugrožavaju društvene vrednosti i usporavaju integracioni i proces tranzicije MUP suprostavio razvijanjem organizovanih strateških odgovora.

Do ministra policije i putem sms poruke

Dačić je pozvao je danas građane da mu putem sms poruka postave lično sva pitanja koja ih interesuju i obećao da će odgovarati na sve poruke. Na konferenciji za novinare povodom sto dana rada MUP-a i vlade Dačić je rekao da su za slanje sms poruka obezbeđena dva posebna telefonska broja - 064/403-0401 i 064/403-0402 . Najavljeno je i da će građani uskoro putem Interneta moći da preuzmu obrasce i formulare koji su im potrebni, kako bi se ubrzala procedura dobijanja ličnih dokumenata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.