Dačić: Nadam se da ću biti živ kada Srbija uđe u EU

Izvor: Blic, 12.Okt.2017, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nadam se da ću biti živ kada Srbija uđe u EU

Dobro je da tema proširenja bude u fokusu, to je korisna inicijativa, koja pokazuje želju da se velike zemlje bave bar jednom godišnje proširenjem EU u našem regionu, kaže potoredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić na Beogradskom bezbednosnosm forumu.

Dačić je, govoreći o Berlinskom procesu i dometima, između ostalog govorio o velikoj inicijativi za put Niš-Priština-Tirana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je on, kako je rekao, kandidaovao još na prvom sastanku ministara spoljnih poslova balkanske šestorke.

- No, bez obzira na to što će svako da meri neke projekte i koliko su realizovani, mislim da je sama ideja korisna i pozivitna za naš region i zahvlalni smo svima koji su pokrenuli Berlinski proces - poručio je Dačić, koji je najavio da će naredne godine domaćin glavne konferencije biti London.

Kako je primetio, iako su otišli iz EU, nisu otišli iz Evrope i zainteresovani su za naš region.

Sama ideja da se evropske zemlje bave idejom proširenja na Zapadni Balkan je za nas izuzetno značajna i ja u tome vidim najveću političku korist, zaključio je Dačić.

Dodao je i da su sve drugo projekti o kojima će se razgovaarti i dogovarati, te još jednom zahvalio Nemačkoj koja je taj projekat pokrenula.

Kako je rekao, nada se da će biti živ kada Srbija uđe u EU, jer je bio šef diplomatije kad je proces počeo.

- Za razliku od Tuske - poručio je šaljivo.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Nadam se da ću biti živ kad Srbija uđe u EU

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2017

BEOGRAD - Dobro je da tema proširenja bude u fokusu, to je korisna inicijativa, koja pokazuje želju da se velike zemlje bave bar jednom godišnje proširenjem EU u nasem regionu, rekao je danas potoredsjednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić na Beogradskom bezbjednosnosm forumu...U okviru...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dačić na Beogradskom bezbedonosnom forumu poručio: Nadam se da ću biti živ kad Srbija uđe u EU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2017

"Hvala svima koji su pokrenuli Berlinski proces"..Dobro je da tema proširenja bude u fokusu, to je korisna inicijativa, koja pokazuje želju da se velike zemlje bave bar jednom godišnje proširenjem EU u nasem regionu, rekao je anas potoredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić na Beogradskom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.