Izvor: Blic, 06.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Koštunica da napravi većinu sa SPS i SRS

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozvao je danas predsednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu da novu vladu formira sa predstavnicima socijalista i radikala.

Na proslavi Đurđevdana - stranačke slave DSS-a, on je novinarima rekao da bi takva vlada imala stabilnu većinu, ali da nije bilo formalnih razgovora o formiranju takve koalicije.

Dačić je kazao da će sutrašnja sednica skupštine pokazati da li u Srbiji postoji parlamentarna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << većina ili će biti neophodno da se raspišu novi izbori. Dodao je da funkcioner Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić nije zvanično kandidat za predsednika skupštine i da će se socijalisti o eventualnoj podršci Nikoliću izjasniti kada i ako se on bude kandidovao.

"Ukoliko neko bude želeo podršku socijalista, neka nam se obrati i zatraži podršku i mi ćemo se onda izjasniti", rekao je Dačić. Predsednik socijalista je izrazio očekivanje da bi na eventualnim ponovljenim izborima SPS sigurno dobio više glasova nego na prethodnim, ali je ocenio da je bolje da Srbija izjašnjavanje Saveta bezbednosti UN o budućem statusu Kosova dočeka sa vladom punog kapaciteta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.