Dačić: Još bez odluke ko će iz Srbije na samit u Sofiji

Izvor: B92, 16.Apr.2018, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Još bez odluke ko će iz Srbije na samit u Sofiji

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da još nije doneta odluka ko će iz Srbije učestvovati na Samitu EU i Zapadnog Balkana u maju u Sofiji.

"Do sada nije, koliko sam upoznat, doneta odluka ko (iz Srbije) će učestvovati ma samitu u Sofiji", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.Ministar je rekao da to pitanje treba uputiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade Srbije Ani Brnabić budući da je reč o sastanku šefova država i vlada.

Ministri spoljnih poslova EU razgovaraće danas u Luksemburgu i o Zapadnom Balkanu. Prema pisanju EU Obzervera, na tom sastanku bi moglo biti reči i o tome kako da se reši pitanje predstavljanja Kosova u deklaraciji Samita EU - Zapadni Balkan u Sofiji, imajući u vidu da Kosovo nije priznalo pet članica EU.

Vučić je učešće Srbije na samitu najavio nakon sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel prošle sedmice. ;

"Ja sam objasnio sve kako to ide, kao i da bi taj samit bez Srbije značio štetu i problem za nas i da mi to sebi ne možemo da dopustimo", rekao je Vučić.

Predstojeći samit u Sofiji je sporan jer su pojedine zemlje objavile da "ne žele da sede za istim stolom" sa predstavnicima Kosova.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.