Dačić: Građani imaju poverenje u policiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Građani imaju poverenje u policiju

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić ocenio je danas da je vlada stabilna i da vladajuća koalicija ima parlamentarnu većinu i isključio mogućnost rekonstrukcije kabineta premijera Mirka Cvetkovića. Takođe, on je ukazao na sve veće poverenje građana u policiju.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da bi trebalo utvrditi odgovornost zbot toga što Srbija u gasnoj krizi nije imala dovoljno rezervi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gasa u skladištu Banatski dvor.

"Gasna kriza je pokazala da je Južni tok neophodan kao jedini način da se Srbija obezbedi gasom. Srbija mora da ima rezerve gasa i skladište gasa", rekao je Dačić novinarima prilikom oblilaska klizališta Ledeni grad u centru Beograda.

Dačić je dodao da je Socijalistička partija Srbije protiv privatizacije javnih preduzeća i napomenuo da bi nekoliko infrasktrukturnih preduzeća trebalo da ostanu pod kontrolom države i da bi ona u njima trebalo da većinski paket akcija ili "zlatnu akciju".

"Prodaju NIS smo podržali, jer je prethodna, Koštuničina vlada, potpisala energetski sporazum", podsetio je Dačić i ocenio da je neozbiljno da se država igra sa potpisom najviših državnih funkcionera.

On ne očekuje rekonstrukciju Vlade dok je stabilna aktuelna parlamentarna većina.

U slučaju da se to promeni, rekonstrukcija je prvo rešenje kojim bi trebalo očuvati Vladu, rekao je Dačić i naglasio da bi na izbore trebalo ići tek ako to rešenje ne uspe.

Dačić se založio za veće poverenje građana u policiju i konstatovao da će to doprineti efikasnojoj borbi protiv kriminala.

Građani bi trebalo da budu sigurni u policiju, od koje mogu da očekuju kulturan odnos, uz poštovanje ljudskih prava, zaključio je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.