Dačić: EU ne traži priznanje Kosova

Izvor: B92, 10.Sep.2012, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: EU ne traži priznanje Kosova

Beograd -- Premijer Ivica Dačić kaže da je uslov za priključenje Srbije EU što veća relaksacija odnosa Beograda i Prištine, a ne priznanje nezavisnog Kosova.

Dačić je novinarima u pauzi skupa "Socijalna dimenzija trgovine ljudima na Balkanu" rekao da "glupost da je za ulazak Srbije u EU prihvatanje nezavisnosti Kosova i Metohije". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je dodao da je Srbija spremna da nastavi dijalog i da definiše sve međusobne probleme i da radi na njihovom otklanjanju.

"Mislimo da je neophodno dijalog nastaviti na političkom nivou, što znači da se nađe kompromisno prihvatljivo rešenje za obe strane. Očekujem da se u narednom periodu ti razgovori nastave, a na kom nivou i kakvog formata, kao i ko će biti prisutan od strane međunarodne zajednice su teme o kojima će predsednik Srbije (Tomislav Nikolić) razgovarati na zasedanju generalne skupštine Ujedinjenih nacija", rekao je Dačić.

Premijer Srbije je podsetio da takozvanu nezavisnost Kosova ne priznaje cela međunarodna zajednica i da u EU postoji pet zemalja koje još nisu prihvatile.

Govoreći o takozvanoj nezavisnosti Kosova, Dačić je rekao da "ako je UN ključ kosovske nezavisnosti, da onda toga nema bez aktuelnog učešća Srbije".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.