Dačić: Cilj paralisanje mreže dilera, akcija stalna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2009, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Cilj paralisanje mreže dilera, akcija stalna

BEOGRAD - Ministar policije Ivica Dačić rekao je večeras da cilj akcije hapšenja narko dilera nije bio da se dođe do organizatora velikih kriminalnih grupa, već da se spreči i parališe dilerska mreža.

Ističući da građani pozdravljaju akciju čiji je naziv "Morava", Dačić je rekao i da će se ona voditi stalno, jer nam je cilj, kako je naveo, da se preseku linije koje idu od velikih grupa koji se bave ilegalnim prometom narkotika ka zapadnoj Evropi, do naših >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građana i omladine.

Blizu 300 ljudi je privedeno u policijske prostorije, stotine je zadržano u pritvoru, rekao je Dačić u Dnevniku RTS-a.

Presečen lanac narko dilerske mreže

On je dodao da je presečen lanac dilerske mreže narkoticima iz koga su, između ostalog, snabdevane osnovne i srednje škole, kafići i drugi objekti gde se okupljaju mladi.

Dačić je podsetio da je tokom akcije pronađena droga, vatreno oružje, municija, a da je više od milion falsifikovanih americkih dolara, zaplenjeno u Beogradu kod osumnjičenog Marinka Nikolića.

On je naglasio da će MUP sarađivati sa svim državnim organima i zahvalio Ministarstvu pravde i ministarki Snežani Malović i bezbednosnim službama koje koordiniraju u okviru Saveta za nacionalnu bezbednost.

"Treba da se zna da je za poslednjih 15 meseci više od 120 kilograma kokaina zaplenjeno širom sveta, na osnovu informacija naše policije, u saradnji sa bezbednosnim službama i policijama širom sveta", rekao je on.

Dačić je istakao da bezbednosne strukture širom sveta odaju priznanje našim bezbednosnim službama. Policija je tokom koordinirane akcije hapšenja narko dilera u 27 gradova Srbije do sada pretresla nekoliko stotina objekata i u toku je akcija pretraživanja ostalih objektata.

Akcija širom Srbije

Akcija hapšenja "Morava" izvedena je na području Beograda, Bora, Valjeva, Vranja, Zaječara, Zrenjanina, Jagodine, Kikinde, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Leskovca, Niša, Novog Pazara, Novog Sada, Pančeva, Pirota, Požarevca, Prijepolja, Prokuplja, Smedereva, Sombora, Sremske Mitrovice, Subotice, Užica, Čačka i Šapca, navedeno je ranije danas u saopštenju MUP-a.

MUP je podsetio da su pripadnici ministarstva jutros na područjima koja pokrivaju svih 27 policijskih uprava u Srbiji, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, izveli koorodiniranu akciju hapšenja narko dilera.

Do sada je pretreseno oko 600 lokacija i pronađeno više kilograma različitih vrsta droge - kokaina, heroina, marihuane, 57 komada različitih vrsta oružja bez dozvole, velika količina municije, više od milion falsifikovanih američkih dolara, 120.000 evra, oko 200.000 dinara, četiri ukradena automobila, šest osoba je pronađeno po centralnim poternicama, 20 automobila visoke klase, vlasništvo dilera droge.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.