DSS ruši SSP, Palma ga ultimativno brani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS ruši SSP, Palma ga ultimativno brani

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je danas da ta partija ostaje pri stavu da će poništiti Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom u novom sazivu parlamenta. S druge strane, potencijalni koalicioni partneri iz SPS-PUPS-JS, kao da su čvrsto zazueli stav da se SSP ne samo neće obarati, već se mora ratifikovati.

"Naši stavovi iz kampanje su potpuno jasni. Ali, mi ćemo o svim detaljima ili budućim zahtevima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada to neko od kolicionih partnera bude izneo, razgovarati. Ostavljamo mogućnost da to bude tema", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare.

On je naveo da SSP do sada nije bio predmet pregovora sa kolicijom oko Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke.

Upitan postoji li mogućnost da se odloži stavljanje na dnevni red sporazuma, Mladenović je rekao da će DSS o tome razgovarati sa koalicionim partnerima kada dođe vreme za to.

"Siguran sam da će to biti jedna od prvih tema nove vlade i novog parlamenta", kazao je Mladenović.

Marković Palma: Za ratifikaciju SSP

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da se zalaže za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u Skupštini Srbije, a da do sada sa narodnjačkom koalicijom o tome nije bilo razgovora.

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković izjavio danas da ova stranka neće ulaziti u koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije i Novom Srbijom ukoliko bude poništen Sporazum o stabilizaciji i pidruživanju (SSP) sa Evropskom unijom.

Marković je, reagujući na izjavu potpredsednika DSS Slobodana Samardžića da će SSP biti poništen, rekao da se pregovori moraju voditi u skladu sa interesima Srbije.

"Pa, to je stav gospodina Samardžića, a mi tek razgovaramo. Mi nismo dogovorili da koaliciju napravimo, niti se ovog trenutka napravila skupštinska većina", rekao je Marković za B92.

Ukoliko se ne prihvati ono što je interes Srbije, interes građana Srbije, onda nema koalicije, istakao je on.

"Ja samo znam da je meni obećano da neće doći tačka dnevnog reda poništavanje SSP. To mi je rečeno na prvom sastanku sa DSS i NS", naglasio je Marković.

Upitan da li postoji jedinstven stav koalicije SPS-PUPS-JS o tome da li sporazum uopste treba razmatrati ili ga je neophodno ratifikovati, Marković je Beti rekao da to treba pitati predsednika SPS-a Ivicu Dačića i ukazao na Dačićevu izjavu za današnji "Press".

Dačić danas nije bio dostupan novinarima, a za "Press" je rekao da SPS podržava evropske integracije Srbije i da je protiv poništavanja sporazuma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.