DSS podnela rezoluciju o genocidu NDH nad Srbima

Izvor: B92, 12.Feb.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS podnela rezoluciju o genocidu NDH nad Srbima

Beograd -- Poslanici DSS podneli Skupštini Srbije Predlog rezolucije o genocidu Nezavisne države Hrvatske (NDH) nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svetskog rata.

Ta stranka je u saopštenju navela da do pomirenja srpskog i hrvatskog naroda, kao preduslova trajnog mira i stabilnosti, može da dođe samo ukoliko se istorijske činjenice ne falsifikuju, žrtve zločina i genocida ne zaborave, a zločinci ne opravdavaju.

"Istorija nas uči da moratorijum na teme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz prošlosti tome ne vodi, naprotiv. Poslednji, poluvekovni Brozov, završio se ponovljenim zločinima i etničkim čišćenjem Srba", navela je DSS u saopštenju.

Ta stranka je dodala da podnošenje Predloga rezolucije smatra svojom političkom dužnošću i moralnom obavezom u ;danima kada je Srbija suočena sa "povampirenjem ustaštva u Hrvatskoj, sistematskim zatiranjem sećanja na genocid izvršen u NDH, njegovim otvorenim negiranjem i falsifikovanjem činjenica o ratnim zbivanjima i izgonu Srba iz Hrvatske devedesetih".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.