Izvor: B92, 05.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS kritikuje Draškovića i Ljajića

Beograd -- DSS kritikuje ministre državne zajednice Rasima Ljajića i Vuka Draškovića zbog događaja u vezi sa optuženim generalima.

Izvor Bete iz Demokratske stranke Srbije, međutim, navodi da ta stranka neće pokretati raspravu o poverenju dvojici ministara u Skupštini SCG, jer bi to moglo da značajno poremeti odnose unutar vladajuće srpske koalicije. Isti izvor navodi da će se, ako postoje nesporazumi, oni rešiti međusobnim konsultacijama.

DSS zamera Draškoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je samoinicijativno dostavio haške optužnice Okružnom sudu u Beogradu, čime je počela procedura za izručenje optuženih. Ljajiću se zamera na izjavama u vezi sa odnosima sa Tribunalom i Draškovićev potez.

Ministar za ljudska i manjinska prava SCG Rasim Lajić potvrdio je danas agenciji Beta da su ga pozvali iz kabineta premijera Srbije Vojislava Koštunice i izrazili nezadovoljstvo njegovim izjavama. Lajić je kazao da je, ako je bilo ko nezadovoljan njegovim radom, spreman da sam podnese ostavku i da ne želi da ulazi u skupštinsku raspravu. Ministar je takođe kazao da ne želi da ulazi u sukob sa DSS, sa kojom je imao "više nego korektnu saradnju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.