DSS: Predlog Statuta Vojvodine isti kao Ustav iz 1974.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2009, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Predlog Statuta Vojvodine isti kao Ustav iz 1974.

BEOGRAD - Direktor Informativne službe Demokratske stranke Srbije Slobodan Vuksanović ocenio je danas da predloženi Statut Vojvodine nije ništa drugo nego Ustav iz 1974. godine, koji je predstavljao početak raspada bivše Jugoslavije.

"Ukoliko skupštinska većina prihvati takav Statut, neće izbrojati više od 100 dana svoje vlasti, a političar koji ga potpiše ostaće upamćen kao neko ko je dokrajčio državnost Srbije", rekao je Vuksanović agenciji Beta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Prema rečima Vuksanovića, u slučaju da takav predlog Statuta Vojvodine bude usvojen, uslediće dramatične i predvidive posledice u čitavoj centralnoj Evropi i zbog posledica koje će proisteći, to više nije nacionalno, već međudržavno pitanje.

"Priče o navodnom ekonomskom napretku samo su jeftin alibi za preskupu cenu koju će Srbija platiti. Zar je moguće da nismo ništa naučili iz sopstvene nesreće u poslednjih 30 godina", rekao je Vuksanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.