DSS: Osuđujemo nasilje, a odgovorna je vlast

Izvor: Studio B, 11.Okt.2010, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Osuđujemo nasilje, a odgovorna je vlast

Demokratska stranka Srbije osudila je nasilje na ulicama Beograda i ocenila da najveću odgovornost za to snosi vlast.

"Nerazumna je bila odluka vlasti da dozvoli održavanje Parade ponosa i najmudrije bi bilo da se ona juče nije održala", kazao je portparol DSS Petar Petković na redovnoj konferenciji za novinare te stranke.

On je kritikovao i kako je nazvao "opsadno stanje" koje je juče vladalo Beogradom.

"Da li slike praznog Beograda i onakva opsada >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << treba da budu poslate svetu i da li to sebi treba da dozvoli jedna demokratska država", upitao je Petković.

Petković je takođe ocenio da Paradu ponosa nije trebalo organizovati u ovakvoj ekonomskoj situaciji i da su sredstva koja će biti upotrebljana za nadoknadu štete mogla biti iskorišćena za infrastrukturne objkte.

Upitan zašto se DSS nije juče oglasio povodom nereda u Beogradu, Petković je kazao da za to postoje redovne konferencije za novinare.

Komenatrišući povezanost demoliranja grada i nereda nakon mitinga "Kosovo je Srbija" posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova sa jučerašnjim dešavanjima, portparol DSS-a je rekao da ta stranka, koja je bila deo vlasti u vreme tog mitinga, ne oseća nikakvu odgovornost.

On je podsetio da je u organizaicji mitinga "Kosovo je Srbija" učestvovala i Demokratska stranka, koja je takođe tada bila deo vladajuće koalicije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović traži vanrednu sednicu vlade zbog vandalizma

Izvor: Blic, 11.Okt.2010

Predsednik Liberalno demokratske stranke Čedomir Jovanović izjavio je danas da je zbog vandalizma i rušenja Beograda tokom Parade ponosa potrebno održati vanrednu sednicu Vlade Srbije, republičkog i gradskog parlamenta. ..Jovanović je na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine rekao...

Nastavak na Blic...

Šta stranke misle o nasilju

Izvor: Šumadija Press, 11.Okt.2010

DSS i SRS smatraju da najveću odgovornost za nasilje na ulicama Beograda, u sukobu huligana i policije povodom Parade ponosa, snose državni organi.

Nastavak na Šumadija Press...

Odgovornost snose i organizatori Parade

Izvor: S media, 11.Okt.2010

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je danas da je država uradila sve da spreči nasilje i zaštiti učesnike Parade ponosa, a da pored izgrednika, odredjenu odgovornost snose i organizatogi tog skupa..."Mislim da će država efikasno izaći na kraj sa nasilnicima, ali u obzir se mora uzeti i to...

Nastavak na S media...

Petar Petković (DSS): Nerazumna odluka vlasti da održi Paradu ponosa

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Okt.2010, 10:21

BEOGRAD - "Da li slike praznog Beograda i onakva opsada treba da budu poslate svetu i da li to sebi treba da dozvoli jedna demokratska država?", pitaju se u rukovodstvu DSS-a.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.