DSS: Ne prodavati zemlju strancima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2015, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Ne prodavati zemlju strancima

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je danas da se odlučno protivi prodaji poljoprivrednog zemljišta strancima i zahteva od Vlade Srbije da prekine proces promene zakonske regulative kojom bi to bilo dopušteno.

Vlada Srbije treba da državno poljoprivredno zemljište ponudi srpskim poljoprivrednicima po sadašnjim realnim cenama i kupovinu im omogući odobravanjem dugoročnih beskamatnih kredita.

Time bi poljoprivrednici, pre svega oni čija su imanja u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << državnog, mogli da uvećaju svoje posede, unaprede i povećaju proizvodnju, a država bi kroz naplatu poreza isplatila ulaganje.

Ovakav projekat unapređenja poljoprivrede Trebalo bi da prati i obezbeđivanje povoljnih dugoročnih kredita seljacima za obnovu poljoprivredne mehanizacije.

Srpska Vlada treba da shvati da u Srbiji žive građani Srbije, a ne Nemci i Arapi, pa da promeni svoju politiku i počne da radi u interesu sopstvenog naroda, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.