DS poziva da se spreči otvaranje kancelarije Jobika

Izvor: Blic, 01.Nov.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS poziva da se spreči otvaranje kancelarije Jobika

"Osnivanje kancelarije Jobika, izrazito desničarske stranke iz Mađarske u Senti, predstavlja potpuno neprihvatljiv čin i značajnu opasnost za ugrožavanje stabilnosti u Vojvodini", ocenio je danas Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS), pozivajući nadležne organe da odmah reaguju i to onemoguće.

U saopštenju, DS ističe se da su vojvođanske vrednosti, njenu multietičnost i multinacionalnost gradile generacije i da se zato ne sme dozvoliti da ih desničarske i nacionalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranke dovode u pitanje.

"Dobro su nam poznati stavovi Jobika koji se tiču Vojvodine, a sama činjenica da se u govorima pripadnika ove organizacije koriste provokativni izrazi, poput onih koju Vojvodinu nazivaju 'južnim krajevima' i 'otcepljenim teritorijama', govori o njihovim pravim namerama", predočavaju demokrate.

Oni naglašavaju da je pravdanje otvaranja kancelarije te krajnje desničarske organizicije, čiji pripadnici povremeno paradiraju Budimpeštom u crnim uniformama, nekakvom pomoći Mađarima u Vojvodini, krajnje licimerno.

"Licemerno je jer su diplomatski odnosi između Srbije i Mađarske na takvom nivou da se trgovinskim i konzularnim predstavništvima, kao i ambasadama, može obezbediti svaka vrsta komunikacije i pomoći građanima obe države" navodi se u saopštenju DS-a.

"Vojvodina je regija sa najvećim brojem nacionalnih zajednica u Evropi, regija koja se ponosi ispreplitanošću kultura i običaja i skladnošću odnosa između njih i zato je Jobik apsolutno nepoželjan u Srbiji i Vojvodini. Vojvođanima nisu potrebne nikakve crne uniforme", zaključio je Pokrajinski odbor DS-a.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.