DS o planu za izlazak iz krize

Izvor: B92, 30.Nov.2012, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS o planu za izlazak iz krize

Beograd -- Završena sednica predsedništva DS, prva kojoj je predsedavao Dragan Đilas. Teme - ekonomska situacija i nacionalni plan za izlazak zemlje iz krize.

Podsetimo, juče su ostavke na poslaničke funkcije dali bivši ministri Oliver Dulić i Snežana Malović. Sledeći bi to mogao, kako piše Politika, da uradi i Goran Bogdanović, ministar za KiM u prethodnoj vladi. On je za Politiku rekao da će, ukoliko tako odluči Predsedništvo stranke, vratiti poslanički mandat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
I pored poziva da ministri koji su ranije loše radili vrate svoje poslaničke mandate, Dragan Đilas je rekao da ne želi da predsedništo glasa o tome, pošto je to lična odluka svakog od ministara.

Predsednik političkog Saveta DS Dragoljub Mićunović novinarima je kratko u prolazu rekao da je na sednici analizirana politička situacija i da su izabrani neki stranački organi.

Marko Đurišić izabran je za sekretara Predsedništva Demokratske stranke, a Jelena Trivan je imenovana za Internacionalnog sekretara Demokratske stranke.

U sklopu priprema za sednicu Glavnog odbora i konstituisanja organa Demokratske stranke Predsedništvo je utvrdilo predlog da dr Bojan Pajtić bude izabran za zamenika predsednika DS, Balša Božović za Generalnog sekretara Demokratske stranke, a Tamara Tripić za Sekretara stranke.

Za mandatara za izbor Izvršnog odbora Demokratske stranke predložen je Dušan Elezović.

O predlogu Predsedništva članovi Glavnog odbora Demokratske stranke odlučivaće na sednici zakazanoj za 8. decembar 2012. godine.

Sednici su prisustvovali lider DS Dragan Đilas, počasni predsednik demokrata Boris Tadić i potpredsednici stranke Dejan Nikolić, Jovan Marković, Goran Ćirić, Miodrag Rakić, Vesna Martinović i Nataša Vučković.

Potpredsednik DS Bojan Pajtić ne prisustvuje sednici pošto je na službenom putu, rečeno je novinarima ispred sedišta DS u Krunskoj.

U međuvremenu, Odbor za administrativno-budžetska i mandatsko-imunitetska pitanja odlučio je da parlamentu predloži da konstatuje prestanak poslaničkog mandata poslanika Demokratske stranke Olivera Dulića i Snežane Malović.

Na sednicu Predsedništva stigli su i predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović, kao i funkcioneri stranke Marko Đurišić, Milica Delević, Aleksandar Šapić, Goran Bogdanović, Balša Božović, Miloš Simonović...

Ovo je prva konstitutivna sednica predsedništva stranke posle izborne skupštine 25. novembra, a na njoj bi trebalo da bude reči o konstituisanju organa stranke posle te skupštine i o tome kada će početi pripreme za sednicu Glavnog odbora.

Mediji spekulišu da će osim Dulića i Malovićeve poslanički mandat vratiti i Milan Marković, dok će poslanička mesta zadržati Mirko Cvetković, Božidar Đelić i Vuk Jeremić.

Podsetimo, novoizabrani predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas poručio je svim bivšim ministrima na sednici na kojoj je izabran da dobro razmisle treba li i dalje da sede u poslaničkim klupama. Poruku je uputio svima, pa i onima koji su dobro radili svoj posao i koji će biti kandidovani u budućnosti za neku novu, visoku, funkciju.

Novinari "Politike" su pokušali juče da stupe u kontakt s nekima od bivših ministara iz DS i pitaju ih da li će podneti ostavke na poslaničke mandate, ali im to nije uspelo, jer oni nisu želeli da daju komentare.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS o ostavkama Dulića i Malovićke

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Nov.2012

Danas bi tebalo da bude održana sednica Predsednštva DS na kojoj će se bivšim ministrima iz DS poručiti da vrate poslaničke mandate, saznaje Politika. Podsetimo, juče su ostavke na poslaničke funkcije dali bivši ministri Oliver Dulić i Snežana Malović. Sledeći bi to mogao, kako piše Politika,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.