Izvor: Blic, 13.Jul.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS i SPS su pronašle dobar model za sva pomirenja u Srbiji

Predsednica Skupštine Srbije i potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović ocenila je da su Demokratska stranka i SPS pronašle dobar model za sva pomirenja u Srbiji, ali i u regionu.

"Bez toga nema stvarnog koraka napred. U ovom slučaju, partijski interesi se stavljaju u drugi plan. Mislim da će svi koji su sada rezervisani i koji ne veruju u pomirenje, vremenom biti razuvereni", kazala je Dejanovićeva za sutrašnje "Novosti" povodom najavljene deklaracija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o političkom pomirenju demokrata i socijalista.

Na podsećanje "Novosti" da se Zakon o lustraciji, čije je osnovni motiv za donošenje bio udaljavanje ljudi iz "bivšeg režima" sa političke scene, već pet godina ne primenjuje, a da bi se to promenilo predsednik parlamenta mora da predloži nedostajuće članove Lustarcione komisije, Dejanovićeva je rekla da za sada nije dobila bilo čiju inicijativu da predloži nedostajuće članove Komisije.

"Ako bih dobila takav predlog od ovlašćenog predlagača, izjasnila bih se o tome kroz redovnu skupštinsku proceduru", rekla je ona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"DS i SPS, kao primer za pomirenja"

Izvor: B92, 13.Jul.2008

Beograd -- Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže da su DS i SPS pronašle dobar model za sva pomirenja u Srbiji i u regionu... "Bez toga nema stvarnog koraka napred. U ovom slučaju, partijski interesi se stavljaju u drugi plan. Mislim da će svi koji su sada rezervisani i koji ne veruju...

Nastavak na B92...

Dobar model za pomirenje

Izvor: Kurir, 14.Jul.2008, 08:37

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije i potpredsednica SPS Slavica Đukić-Dejanović ocenila je da su DS i socijalisti pronašli dobar model za sva pomirenja u Srbiji, ali i u regionu. - Bez toga nema stvarnog koraka napred. U ovom slučaju, partijski interesi stavljaju se u drugi plan. Mislim da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.