Izvor: Blic, 07.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS će podržati drugog koncesionara

Demokratska stranka æe glasati za uvoðenje drugog koncesionara u koncesiju autoputa Horgoš-Požega, ukoliko sve proceduralne stvari budu ispoštovane u skladu sa zakonom - rekao je Dragan Ðilas, ministar bez portfelja iz redova DS, zadužen za NIP, na juèerašnjoj akciji DS „Obeæano-uraðeno", održanoj kod „Ruskog cara".



Koštunica obavešten o Ilićevom ispadu

Dragan Đilas je povodom incidenta sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ministrom Velimirom Ilićem u kome su on i njegova sekretarica prostački izvređani zvanično obavestio premijera Koštunicu, što smatra dovoljnim. Na pitanje da li će se o tome raspravljati na na Vladi, Đilas je rekao:

- Neće, mislim da je svako od nas u Vladu uneo neko svoje kućno vaspitanje i svi mi smo znali ko s nama ulazi u parlamenta i na šta treba da budemo spremni.

Prema njegovim reèima, PORR je veoma ozbiljna austrijska firma koja je 60 odsto u vlasništvu države, pa ne postoji nikakav razlog da ona ne budu u igri. Jedino što se još oèekuje za donošenje konaène odluke jeste dobijanje svih podataka koje je Ministarstvo finansija tražilo.

Naime, španski „FCC konstrakšen" je zatražio od Vlade Srbije da prepusti svoj udeo autrijskoj firmi „PORR" koja je bila drugoplasirana na tenderu.

Na skupu u centru Beograda, gde su graðani i simpatizeri stranke mogli da porazgovaraju sa „krojaèima svoje sudbine", osim Ðilasa nije se pojavio niko od ministara iz redova DS-a. Ova stranka je i u ostalim beogradskim opštinama juèe organizovala akciju u okviru koje su ministri, poslanici i funkcioneri gradske uprave iz redova DS-a razgovarali s graðanima o rezultatima svog rada i predstavili ono što je stranka obeæavala u kampanji, a do sada uspela da izvrši.

Graðani Srbije se, prema Ðilasovim reèima, najviše žale na životni standard i plate.

- Graðani æe biti zadovoljni onog momenta kada budu prestali da razmišljaju o osnovnim uslovima za normalan život. Obièni ljudi æe prestati da se bave stvarima koje deluju veliko, poput saradnje s Hagom i Kosova, kada jedan otac ne bude morao da razmišlja da li svom detetu može da kupi cipele ili jaknu - rekao je Ðilas.

„Izbori nisu najvažniji"

Iako bi najkasnije do 1. novembra parlament trebalo da usvoji zakone neophodne za raspisivanje lokalnih i predsedničkih izbora u skladu sa slovom Ustavnog zakona, ministar Dragan Đilas rekao je da „ne zna kada će izbori biti raspisani, kao i da oni trenutno nisu važniji od standarda građana Srbije.

- Kada bih u ovom trenutku to znao, mogao bih na kladionici velike pare da uzmem. Jedino znam da Ustavni zakon predviđa raspisivanje izbora do kraja godine i sve dok ne bude promenjen on mora da se poštuje - dodao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.