DS: Rodna ravnopravnost razvojna šansa za Srbiju

Izvor: Blic, 08.Mar.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Rodna ravnopravnost razvojna šansa za Srbiju

Demokratska stranka organizovala je danas performans kojim je obeležila 8. mart sa kojeg je lider demokrata Dragan Đilas poručio da neki ne shvataju da je rodna ravnopravnost i podjednaka šansa ze žene i muškarce ustvari jedna velika razvojna šansa za Srbju.

Đilas je rekao da se uz svu borbu i sve što se radi u cilju ravnopravnosti ipak i dalje živi u muškom svetu u kojem muškarci imaju prednost u odnosu na žene.

"Neki su toga svesni i žele da se to promeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a neki baš i nisu i nemaju želje da se promene i ne shvataju da je rodna ravnopravnost i podjednaka šansa ze žene i muškarce ustvari jedna velika razvojna šansa za Srbiju", rekao je lider demokrata.

"Nadam se da jednog dana kada ja ne budem predsednik DS da ćemo dobiti i ženu predsednicu DS - nemojte žuriti sa tim", kazao je Đilas koji je ocenio da bi za DS bilo dobro kada bi jednog dana i taj iskorak napravili.

"Drago mi je što je stranka takva, žuta stranka, i nema druge demokratske stranke. Ovo je jedina DS i ne moze da bude zelena, mora da bude žuta", poručio je Đilas.

Prema njegovim rečima, treba samo nastaviti borbu i da DS treba da se ponosi sa onim što je u ovoj zemlji uradila svih prethodnih godina i onim što će zajedno sa gradjanima i gradjankama moći da uradi posle 16. marta "kada ljudi izađu na izbore i zaokruže broj osam i svoju bolju budućnost", rekao je Đilas.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.