DS: Prenose sednica Skupštine Srbije prebaciti sa RTS-a na internet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 17:22

DS: Prenose sednica Skupštine Srbije prebaciti sa RTS-a na internet

Demokratska stranka (DS) predložila je danas da se prenosi sednica Skupštine Srbije sa drugog programa RTS prebace na internet kanal parlamenta i tako spreči dalja zloupotreba Javnog servisa u svrhu medijskog linča političkih neistomišljenika i nezavisnih medija.

U saopštenju DS je ukazala da u skladu sa ovdašnjim zakonima i medijskom regulativom Evropske unije, javna radio-TV služba ne sme imati na programu sadržaj koji širi mržnju i promoviše bilo koju vrstu diskriminacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Pokazalo se da novi skupštinski saziv, horski, reklo bi se po direktivi, upravo to radi. Odsustvo dijaloga je evidentno, kao i loša namera da se pažnja javnosti klevetama, uvredama i etiketiranjem premesti sa gorućih problema na neistomišljenike kojima se crtaju mete na čelu", navela je DS.

Demokratska stranka podsetila je da je u ne tako davnoj prošlosti plaćena previsoka cena za tolerisanje takve prakse u javnom diskursu, uz ocenu da govor mržnje sa sobom nosi nesagledive posledice i da je važno da javni medijski servis nikada više tome ne služi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DS: Skupštinske prenose prebaciti na internet kanal Parlamenta i tako osloboditi Drugi program ...

Izvor: Beta, 04.Dec.2020

Demokratska stranka saopštila je danas da javni medijski servis ne sme da služi promociji govora mržnje, te da skupštinski prenosi treba da se prebace na internet kanal parlamenta, jer se dobija javnost rada, a oslobadja Drugi program Radio-Televizije Srbije.Kako je saopšteno, javna radio-televizijska...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.