Izvor: B92, 29.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOS podržao promene zakona o saradnji sa Hagom

Beograd -- Predsedništvo DOS-a na sednici održanoj u petak uveče podržalo je državne organe u borbi protiv organizovanog kriminala, koja se sprovodi nakon ubistva Zorana Djindjića. Predsedavajući sastanka Momčilo Trajković istakao je da je data puna podrška institucijama za energični nastavak akcije kako bi do kraja bile iskorenjene kriminalne grupe: "Predsedništvo DOS-a daje punu podršku pravosudnim organima, organima unutrašnjih poslova, i izražava podršku koja dolazi od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane Vojske Srbije i Crne Gore. Organi su dobili podršku od Predsedništva DOS-a da nastave i iskorene sve one koji se bave kriminalnim radnjama i da na taj način Srbiju oslobode od zla koje je tako duboko zahvatilo sistem i društvo u celini", kazao je Trajković.

Lideri vladajuće koalicije podržali su i predlog Demokratske alternative o izmenama Zakona o krivičnom postupku. One se pre svega odnose na to da pritvor za organizovani kriminal, terorizam i ratne zločine može da bude do 60 dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.